Je bent het waard!

7 jaar...

Zolang duurde het voor ik de echte kracht van lopen ontdekte. Lopen begon als iets wat ik mezelf oplegde om mijn gewicht onder controle te houden, iets waartoe ik mezelf echt moest verplichten en waarvan ik absoluut niet genoot. 

Het stellen van doelen en het genot van die lekkere extraatjes zonder dramatische gevolgen op de weegschaal hielpen me volhouden, al was het eerder een last dan een lust. 

Natuurlijk gaf het behalen van een gesteld doel een korte boost van jewelste, het streelde zelfs het ego van deze goedlachse, van energie bruisende eeuwige optimist. 

Pas toen een dipje als bliksem bij heldere hemel insloeg omdat diezelfde goedlachse, van energie bruisende eeuwige optimist wat veel hooi op de vork had genomen en niet naar de luid rinkelende alarmbelletjes had geluisterd, ontdekte ik dat lopen me ook mentaal gezond kon houden.

Gek genoeg bracht lopen me ineens rust, omdat ik, dankzij tips en tricks van Hannes die toen nog aan de wieg van Minful Run stond, bewuster begon te lopen en meer begon te genieten van alles wat ik tijdens een loopje tegenkwam. Plots zag ik de schoonheid en diversiteit van de natuur, die ik al jaren dagelijks voor vanzelfsprekend nam. Een doel stellen en behalen was zelfs niet meer nodig om een prikje extra energie te krijgen.

Lopen was verschoven van een ‘moetje’ naar een ‘magje’, iets leuks en ontspannend en zelfs lichtjes verslavend.

Sinds toen, een drietal jaar geleden, geniet ik met volle teugen van elk loopje en zet elke negatieve bui of tegenslag me aan om mijn loopschoenen aan te binden. Versta me niet verkeerd, een positieve bui is net zo goed aanleiding voor een heerlijke run.

Prestatie staat onderaan de motivatielijst, maar soms daag ik mezelf toch eens uit door een zot doel te stellen en ervoor te gaan, omdat de kick bij het verleggen van mijn grenzen zo zalig is en ook daar helpt mijn andere aanpak van lopen me bij. 

Lopen is niet de oplossing van elk probleem, maar het helpt me verdorie belachelijk veel om de dingen in perspectief te plaatsen en te relativeren. 

Durf dus ook je stoute schoenen aantrekken en kies voor jezelf, simpelweg door te beginnen lopen of je mindset over lopen te veranderen. 

Schrijf je in voor een cursus Mindful Run / Walk, zodat Hannes jou hier ook bij kan helpen.

Niet vergeten: Je bent het waard! 

Lieve groetjes van een mindful runner... 

Je bent het waard!

Beweging helpt prevenitief bij burn-out symptomen!

Lopen of beweging in het algemeen is een preventief middel bij burn-out. Wetenschappelijke onderzoek bewijst dit.

Lees meer

Mindfulness; hype of wetenschap

Een mooi artikel dat aantoont dat Mindfulness wel degelijk een hulpmiddel kan zijn in de strijd tegen stress en burn-out. Toch zijn er nog andere oplossingen en factoren om rekening mee te houden. Artikel uit de KNACK

Lees meer

Annemie, Mindful Run instructeur uit Rotselaar.

Wie is Annemie? Wat doet ze en waarom is ze Mindful Run instructeur geworden? Lees hier haar drijfveren.

Lees meer

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

Lees meer

De 8 stappen om een BO te bestrijden

BO is in mijn ogen eerder een mooie meisjes naam, dan de vaakst voorkomende ziekte vandaag de dag. Maar welke stappen moet je ondernemen om er mee om te gaan?

Lees meer

Start je dag positief!

Ontdek hier de 5 tips voor een positieve dag!

Lees meer

Lopen in de sneeuw, een paradijs!

8 tips om te lopen in de sneeuw

Lees meer

Running makes you a happier person, new research confirms

Nieuw wetenschappelijk onderzoek bevestigt dit. Jane Mcguire 25/04/2018

Lees meer

Wandeltherapie Libelle

Mooi artikel dat nauw aansluit bij onze Mindful Wandelcoaching

Lees meer

Meer en meer Netw@lks

Met dank aan VKW Limburg

Lees meer

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Lees meer

Silent Walk en Run

16 december 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x