Je bent het waard!

7 jaar...

Zolang duurde het voor ik de echte kracht van lopen ontdekte. Lopen begon als iets wat ik mezelf oplegde om mijn gewicht onder controle te houden, iets waartoe ik mezelf echt moest verplichten en waarvan ik absoluut niet genoot. 

Het stellen van doelen en het genot van die lekkere extraatjes zonder dramatische gevolgen op de weegschaal hielpen me volhouden, al was het eerder een last dan een lust. 

Natuurlijk gaf het behalen van een gesteld doel een korte boost van jewelste, het streelde zelfs het ego van deze goedlachse, van energie bruisende eeuwige optimist. 

Pas toen een dipje als bliksem bij heldere hemel insloeg omdat diezelfde goedlachse, van energie bruisende eeuwige optimist wat veel hooi op de vork had genomen en niet naar de luid rinkelende alarmbelletjes had geluisterd, ontdekte ik dat lopen me ook mentaal gezond kon houden.

Gek genoeg bracht lopen me ineens rust, omdat ik, dankzij tips en tricks van Hannes die toen nog aan de wieg van Minful Run stond, bewuster begon te lopen en meer begon te genieten van alles wat ik tijdens een loopje tegenkwam. Plots zag ik de schoonheid en diversiteit van de natuur, die ik al jaren dagelijks voor vanzelfsprekend nam. Een doel stellen en behalen was zelfs niet meer nodig om een prikje extra energie te krijgen.

Lopen was verschoven van een ‘moetje’ naar een ‘magje’, iets leuks en ontspannend en zelfs lichtjes verslavend.

Sinds toen, een drietal jaar geleden, geniet ik met volle teugen van elk loopje en zet elke negatieve bui of tegenslag me aan om mijn loopschoenen aan te binden. Versta me niet verkeerd, een positieve bui is net zo goed aanleiding voor een heerlijke run.

Prestatie staat onderaan de motivatielijst, maar soms daag ik mezelf toch eens uit door een zot doel te stellen en ervoor te gaan, omdat de kick bij het verleggen van mijn grenzen zo zalig is en ook daar helpt mijn andere aanpak van lopen me bij. 

Lopen is niet de oplossing van elk probleem, maar het helpt me verdorie belachelijk veel om de dingen in perspectief te plaatsen en te relativeren. 

Durf dus ook je stoute schoenen aantrekken en kies voor jezelf, simpelweg door te beginnen lopen of je mindset over lopen te veranderen. 

Schrijf je in voor een cursus Mindful Run / Walk, zodat Hannes jou hier ook bij kan helpen.

Niet vergeten: Je bent het waard! 

Lieve groetjes van een mindful runner... 

MINDFUL RUN- coaching and training
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x