Adem Coach

Efficiënt ademen, hoe doe je dat?

Wist je dat 90% van de sporters onder ons door zijn mond ademt?  Let maar eens op de volgende keer als je een jogger tegenkomt.  Door je mond ademen terwijl je sport, is nadelig voor je uithoudingsvermogen en je hart.

Je leert dus best gewoon door je neus ademen. Voor sommigen onder ons is dat een hele aanpassing, anderen zijn er vlug mee weg.  Het gaat om bewust worden hoe je ademt.

Mensen die last hebben van stress, hyperventilatie, paniekaanvallen of slecht slapen vinden vaak een oplossing voor hun probleem door te sporten en rustiger te leren ademen. Specifieke ademhalingstechnieken hiervoor kan je gemakkelijk onder de knie krijgen met de Buteyko methode.

De Buteyko methode is een natuurlijke ademhalingstechniek om je adem terug naar zijn gezonde normen te brengen.  Hier gaat het niet over ‘diepe’ ademhaling, maar om een ‘efficiënte’ ademhaling.  Door de juiste hoeveelheid lucht in te ademen, komt de verhouding zuurstof – koolzuurgas in ons bloed in balans en zorgt dit voor een optimale doorstroming naar onze cellen.

De Buteyko methode is één van de weinige ademhalingstechnieken die uitgebreid getest werd in een medische omgeving en beschouwd wordt als een natuurlijk en veilige manier om klachten als astma, hooikoorts, hyperventilatie, chronische bronchitis of verstopte neuzen aan te pakken. 

Ook leren steeds meer mensen die uit een burn-out komen deze techniek aan om herval te voorkomen en meer rust bij zichzelf te vinden.

Mensen die slecht slapen, snurken of slaapapneu hebben, stellen na een paar weken meestal al een verbetering van hun slaap vast.

De oefeningen zijn vrij eenvoudig aan te leren. Het moeilijkste deel is dat je de oefeningen een tijdje moet volhouden. Dit doe je best onder begeleiding van een Buteyko trainer.   Je oefent een aantal weken of maanden totdat je ademhaling helemaal rustig is en terug zijn normale waarden heeft bereikt.

Nadien bouw je deze oefeningen weer af en steek je er verder geen energie meer in.

Eens je ademhaling hersteld is,  zorg je dat je voldoende sport, gezond eet en met een positieve ingesteldheid door het leven gaat.

Deze ademhalingstrainingen kan je volgen bij Helga Willems van Buteyko Belgium. 

In een reeks van 4 lessen ga je leren om je ademhaling te ‘hertrainen’ zodat deze terug rustig wordt.

Zeker als je graag wat meer wilt sporten, maar je wordt tegengehouden door je moeilijke ademhaling, een drukkend gevoel op je borst of je vindt van jezelf dat je helemaal geen conditie meer hebt.  

Meer info vind je op de website www.buteykobelgium of bel naar Helga 0472/22.58.78

Adem Coach
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x