Mindful Running traint je lichaam en geest - Martijn Mensink - Happinez.nl

Mindful running traint je lichaam en je geest

Kriebelt het al een tijdje om te beginnen met hardlopen? Misschien is mindful running dan iets voor je. Deze meditatieve manier van hardlopen is goed voor je lijf, maar ook voor je binnenwereld. Martijn Mensink geeft les in mindful running.  

Hoe begin je met mindful hardlopen?

Dat is heel eenvoudig. Het belangrijkste is dat je klaar bent om je eigen weg te gaan. Dat je ervoor open staat te gaan rennen zoals jij het fijn vindt en op een manier dat het jou wat brengt. Wat je doel ook is: de uitdaging is hardlopen te integreren in je leven, zonder dat het een ‘moeten’ wordt.

Wat maakt mindful rennen anders dan ‘gewoon’ hardlopen?

Bij mindful hardlopen train je niet alleen je lichaam, maar ook je geest, door op de juiste manier adem te halen tijdens het lopen. Bewust ademhalen is de sleutel om ons stressniveau en veel andere aspecten van onze gezondheid beter te regelen. Als we de tijd nemen om goed adem te halen en te ontspannen, zijn we een stuk beter bestand tegen de toenemende snelheid van ons moderne leven.

Anders dan bij ‘gewoon’ hardlopen, gaat het bij mindful hardlopen niet zozeer om het behalen van een doel. Mijn doel tijdens het hardlopen, is om geen doel te stellen. Als je loopt om te lopen, heb je nooit motivatiegebrek.

Ik loop altijd hard zonder koptelefoon. Het grote voordeel daarvan is dat ik één word met de natuur. Ik voel de warmte van de zon, kijk om me heen naar de velden en het bos, luister naar de vogels en de wind. Hardlopen is veel meer dan alleen maar hard lopen, het is een vorm van bewust worden. Van fysieke èn mentale sensaties.

Kan iedereen het leren?

Zeker! Het maakt niet uit wie je bent en hoe je conditie is: iedereen kan ermee starten. Je leert ademhalingstechnieken en mindfulnesstechnieken, die je kwaliteit van leven diepgaand veranderen. Dat effect merk je al snel.

Mindful Running traint je lichaam en geest - Martijn Mensink - Happinez.nl
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x