Evi Wandelseck - Aalst - Oost Vlaanderen

Ooit, nog niet zo lang geleden, ben ik zelf beginnen te lopen met een naamgenote in mijn oren. Evy Gruyaert was mijn bondgenoot bij mijn eerste looppassen. Ambitieus kreeg ik vrij snel honger naar meer en verder. Op 2 jaar tijd liep ik mijn eerste marathon. De finish halen gaf me een enorme boost. De loopmicrobe had me duidelijk goed te pakken.

Vrij snel werd het me duidelijk dat lopen, veel meer voor me betekende dan de ene voet voor de andere zetten. Ik ging me verdiepen in wat me als loper nog verder fysiek sterk kon maken. Rompstabilisatie en cross training werden mijn vrienden die ik ook graag met anderen deel. Zo heb ik beetje bij beetje kunnen proeven van het begeleiden van andere atleten. In mijn werkomgeving had ik al jaren voldoening in het coachen van medewerkers en collega’s. De stap naar het begeleiden van andere sporters was snel gezet.

Een paar jaar terug, kwam ik tot de ontdekking dat er veel meer was dan ambitie en het fysieke in de sport. Trouwens, elke beweging telt. Als deze beweging dan nog eens met aandacht gebeurt in het hier en nu waarbij je ten volle geniet van wat er gebeurt. Als je dit kunt doen met een leeg hoofd dat de ruimte laat om je te focussen in het hier en nu, zonder te oordelen en dat stemmetje in je hoofd of je todo-lijstje even kunt loslaten, dan wordt het bewegen een waar plezier. Zo voelde ik het aan. Als een kind door de plassen kunnen lopen, de wind in de haren voelen, het ruisen van de bladeren in het bos horen, eekhoorntjes in de buurt zien, de geur van het mos ruiken en eigen voetstappen horen. Het maakt het bewegen zoveel leuker.

Ook deze ervaringen deel ik supergraag met jullie. Zodat bewegen met aandacht jullie tweede of liever, jullie eerste natuur wordt en dit via Mindful Run.

Plaats  van samenkomst is de ingang Sportcentrum Schotte. Kapellekensbaan 8, 9320 Erembodegem

Contact: evi.wandelseck@hotmail.be

Meer items
Evi Wandelseck - Aalst - Oost Vlaanderen

Evi Wandelseck - Aalst - Oost Vlaanderen

Deel met je vrienden:
Meer items