Marleen Claeys - Overijse (Vlaams Brabant) /Brugge (West-Vlaanderen)

Marleen Claeys - Overijse (Vlaams Brabant) /Brugge (West-Vlaanderen)

Altijd bezige bij. En praat graag. Opgegroeid met kort haar en jeansbroek in de West-Vlaamse velden. Gefascineerd door het feit dat als je een gat in de grond boort van hier, je dan in Australië uitkomt. En vandaar ook die passie voor hardlopen. Hoe langer en hoe verder hoe beter. Grenzen verleggen! Yes! Maar waarom eigenlijk?
Lange tijd heb ik daar niet veel bij stilgestaan. Studeren, mooie ingenieursjob, twee kinderen, verhuizen naar Qatar, nog eens 2 kinderen, een biotechnologie doctoraat, terug aan sport met aquathon en kwart triathlon. Op en af een crash, wat darmproblemen, wat vermageren. Maar ja, wie heeft dat eens niet…

Sinds 2016 woon ik terug in België. Veel lopen werd het. Van 10km naar marathon. Van marathon naar trail-run, tot 80km Legends in de nacht. Vlaams-Brabant en het zonienwoud zijn parels in dat opzicht. Daarnaast schilderwerken in huis. Konijnenhok bouwen. Piano. Kunstschool. Drukke huisvrouw. En vooral: mama van vier dochters. Ze vonden dat hardlopen van mij… ambetant eigenlijk : “moet je weer gaan lopen? hoelang ben je weg? ga je dan weer moe zijn?”. En ook: “wat doe jij eigenlijk buiten lopen als wij in school zijn?”. Beschrijf dat maar eens… als huisvrouw.

En toch bleef het knagen. Ik wou en zou mijn joy-for-running overbrengen naar andere mensen, hen motiveren, hen laten ‘weglopen’ van stress en gezondheidskwalen. Anno vandaag heb ik die manier gevonden via Mindful Run, een concept van Martijn Mensink.

De combinatie van bewustwording (mindfulness), specifieke ademhalings- en looptechnieken maken dat ik mijn bloed doorheen mijn lichaam voel stromen, de lucht voluit in mijn longen, mijn hoofd leegmaak, zo krachtig of zacht ik er zelf aan toe ben.

Het maakt dat de bezige bij eindelijk weet hoe ze kan rusten. Hoe de babbelkont stil kan zijn. En hoe de mama kan genieten van dagelijks er zijn voor vier energieke dochters. Dat patroon wil ik doorgeven aan hen. En eenieder die dit leest. Moeilijk is het eigenlijk niet.

Gewoon doen.

Praktisch: Mindful Run leer je op korte tijd, is effectief en toepasbaar ook in je dagdagelijkse leven. De 5-wekelijkse cursussen zijn toegankelijk voor zowel beginnend als gevorderde loper, jong en oud, in groepjes of alleen.

mindfulrunmarleen@gmaill.com

of op website: www.mindfulrunmarleen.com

 

Facebook