Sofie Van Hecke- Nevele - Oost Vlaanderen

Hoi! Ik ben Sofie, 28 jaar en geboren en getogen in het prachtige Landegem, vlakbij Gent. Ik omschrijf mezelf graag als een bezige bij met een positieve en leergierige geest. Zeven jaar geleden sprong ik dolenthousiast  in het internationale werkveld. Maar eerlijk gezegd was ik wat teleurgesteld: na een lange dag werken thuiskomen zonder verder doel,… Ik wist dat dit niet mijn eindbestemming kon zijn. Ik probeerde zoveel mogelijk te reizen, kocht een te verbouwen huis met mijn vriend én startte tegelijkertijd met de studie Voedings- & Dieetkunde via afstandsonderwijs.

Ik zat helemaal in de ‘gaan-modus’. Ken je dat? Overdag ging ik werken, ’s avonds en ’s weekends verbouwen, ’s nachts werkte ik taken voor de opleiding af. Studeren voor de examens, dat deed ik pas twee weken op voorhand. En dan moest ik écht dag én nacht doorgaan. Oh ja, sport, dat hoorde er natuurlijk ook bij. Want een diëtiste in spé moet toch ook sportief zijn: ik startte elke lente en herfst opnieuw met start to run en koos tussendoor voor een explosieve uitlaatklep waar ik mijn laatste energie kwijt kon: kickboxen!

Ik liep constant achter op m’n (veeeeel te strenge) planning, verplaatste voortdurend afspraken bij vrienden en familie. En ging ik eens ergens mee naartoe, dan was ik nooit ontspannen of wou ik snel naar huis omdat ik nog zoveel te doen had… Ik was moe, heel moe, maar ik hoorde alles in me schreeuwen: “Doorwerken! Je krijgt het nooit allemaal af”. Dus dat deed ik ook, doorwerken. Ik hield het twee jaar op die manier vol. Tot ik plots op de meest vervelende momenten flauwviel. Heel vreemd als alles volledig zwart voor je wordt en je er niets meer kan aan doen: ‘lights out’. Eerst één keer. Toevallig, dacht ik, misschien te weinig gegeten. Daarna steeds frequenter… Mijn lichaam gaf me een duidelijk signaal. Ik moest het iets kalmer aan doen.

Best confronterend wanneer je denkt dat je alles aankan, maar dat eigenlijk niet zo blijkt te zijn. En wat ik nog erger vond, is dat ik dit écht niet had voelen aankomen. Mijn levensmotto ‘alles komt wel goed’, stond plots wat wankel in z’n voegen. Ik besloot die zomer een 8-weekse Mindfulness cursus te volgen en wat was dat een eye opener. Ik leefde absoluut NIET in het moment…  eerder het tegenovergestelde. De maanden die erop volgden werden een keerpunt in m’n leven. Ik besloot te gaan voor datgene wat me écht gelukkig maakt. Ik nam loopbaanonderbreking om m’n studie af te werken, deed m’n best op veel bewuster te leven en maakte een carrièreswitch. Mijn zaak ‘BALANS’, waarin ik mensen begeleid naar een gezonder en bewuster leven, was geboren.

Toevallig zag ik op dat moment een 5-weekse Mindful Run cursus te Gent passeren. Mindful Run leek al m’n interesses te omvatten: een beetje lopen, een beetje mindfulness, maar nog veel belangrijker: er was aandacht voor ontspanning en fun. Ik schreef me in.  Wat een verademing! Mindful Run gaat niet over hoe snel of hoe ver je zou moeten lopen, maar combineert ademhalingstechnieken met bewustzijn én plezier! Je leert er beter te ademen, gemakkelijker lopen, luisteren naar het lichaam en dat met meer focus én meer energie. Zelf mensen begeleiden in een Mindful Run leek me meteen dé kerst op de taart.

Een Mindful Run of Mindful Wandel cursus bestaat uit 5 lessen waarbij korte stukjes lopen worden afgewisseld met wandelen en leuke oefeningen. Iedereen is welkom! Ieder op zijn eigen tempo. Wat kijk ik ernaar uit om deze ervaring met jullie te delen! ♥

 

De eerstvolgende vijfweekse lentecursus gaat door op woensdagavond van 19.00 u tot 20.30 u en dit op de finse piste in Nevele!

Contacteer me via sofie@balans-voedingscoaching.be voor meer informatie of een inschrijving.

Meer informatie op Facebook

Warme groetjes

Sofie

 

Yesterday is history,
 Tomorrow is a mystery,
 Today is a gift,
 Which is why we call it “the present”.
 (Bil Keane)

 

Meer items
Sofie Van Hecke- Nevele - Oost Vlaanderen

Sofie Van Hecke- Nevele - Oost Vlaanderen

Deel met je vrienden:
Meer items