Veerle Van Belle - Mechelen - Antwerpen

Ik moet iets opbiechten: ik ben een strever. Sinds ik mij daar bewust van ben, besef ik dat dat hetgene is dat mij altijd zo moe maakte, zo druk, zo ontevreden. Want het was nooit goed genoeg voor mezelf: het moest altijd beter, altijd perfecter, of tenminste ietsje minder “imperfect”. Op mijn werk als bankbediende raakte ik uitgeblust, maar ook privé voelde ik de druk die ik mezelf oplegde. Wanneer iemand me vroeg waarom ik liep, antwoordde ik steevast “om mijn grenzen te verleggen.” Als sneller niet meer haalbaar leek, besloot ik dan maar langer te gaan lopen. Ten koste van mijn lichaam.

Toen ik iemand “ik loop omdat ik het graag doe” hoorde zeggen, bedacht ik me oprecht verbaasd dat óók dat, vóóral dat, een reden voor bewegen kan zijn. Omdat het leuk is, niet omdat het moet!


Op zoek naar rust in hoofd en lichaam kwam deze rationele sportieve strever bij Mindful Run terecht, waar de nadruk ligt op bewust vertragen, genieten van het hier en het nu, ontspannen, energie krijgen ipv geven, plezier maken, voelen ipv denken. Dingen die ik allemaal verleerd was. Eindelijk trek ik nu mijn loopschoenen weer aan vanuit een intrinsiek verlangen om te lopen en te genieten. Niet omdat mijn trainingsschema of mijn hoofd mij dat oplegt, maar omdat mijn hart en lichaam ernaar verlangen. Omdat ik er ZIN in heb, niet omdat het MOET. Ik geniet opnieuw van de vogels die fluiten en van de geur van de bloesems! Ook in mijn dagelijkse en professionele leven respecteer ik nu mijn grenzen beter en luister ik meer naar mijn lichaam.


Denk jij er al lang over om te gaan bewegen, maar gun je jezelf nooit die “me-time” omdat er zoveel andere dingen eerst “moeten”?

Sport je al langer maar blijft het een opdracht waar je je doorheen sleept?

Of ben je een ervaren loper maar wil je opnieuw het plezier voorop stellen?

Misschien heb je helemaal niets met sport maar ben je “gewoon” op zoek naar rust in je hoofd? 

Kortom, wil je op een laagdrempelige manier plezier beleven in de buitenlucht, met respect voor je eigen grenzen?

Kennismakingsclinic: ZONDAG 19 augustus van 10 u tot 12 u

Geef jezelf dan 5x 1,5u vrije tijd cadeau en schrijf je in voor de 5-weekse Mindful Run cursus! Een sportief lijf is niet vereist, een gezonde dosis goesting wel!

Tijdstip: 5 opeenvolgende dinsdagen, 28/08, 04/09, 11/09, 18/09 en 25/09 van 18.30 u tot 20.00 u 

Startplaats: Vrijbroekpark in Mechelen.

Prijs: 95 euro per persoon

Inschrijven/inlichtingen: mindfulrunmechelen@yahoo.com

Ik sta te popelen om samen met jullie op ontdekking te gaan en van het hoofd naar het hart te reizen!

Hopelijk tot dan!

Meer items
Veerle  Van Belle - Mechelen - Antwerpen

Veerle Van Belle - Mechelen - Antwerpen

Deel met je vrienden:
Meer items