De Mindful Walk/Run ervaring: Stap voor Stap

23 oktober 2023

Welkom bij de Mindful Walk/Run Ervaring! 

Ik krijg heel vaak de vraag "Wat is dat eigenlijk, Mindful Run?" Ik leg het je graag uit in dit artikel. Stap voor stap neem ik je mee wat je kunt verwachten als je mee doet aan een Mindful Run of Mindful Walk. Voor het gemak zal ik het hebben over een Mindful Run, waarin gelopen wordt. In principe zijn de workshops en cursussen gelijk. Alleen de beweegvorm verschilt. Tijdens een Mindful Run wordt gelopen, bij een Mindful Walk wandelen we.

Mindful Run is een manier om meer balans en rust in je leven te brengen, terwijl je ook aan je lichamelijke gezondheid werkt.  

Ik neem je hieronder stap-voor-stap mee, wat je kunt verwachten tijdens een Mindful Run sessie.

Stap 1: Inschrijven voor een Mindful Run workshop of cursus

Voordat we beginnen, moet je je uiteraard inschrijven voor een workshop of cursus.
Dit proces is zeer eenvoudig. Op onze website (www.mindfulrun.be) staat een overzicht van de locaties waar onze gecertificeerde instructeurs te vinden zijn. Kies een locatie en een tijd die voor jou het beste werkt en reserveer je plek. Onze instructeurs zijn deskundig en gepassioneerd over mindfulness en beweging, en ze zullen ervoor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring hebt.

Stap 2: Voorbereiding op je Mindful Run

Nu je je plek hebt gereserveerd, is het tijd om je voor te bereiden op de Mindful Run-sessie. Zorg ervoor dat je comfortabele kleding en gepaste schoenen draagt. Doe je mee aan een Mindful Walk dan zijn wandelschoenen geschikt. Doe je mee aan een Mindful Run dan loopschoenen.


Afhankelijk van het weer kan het handig zijn om voldoende water of net een regenjasje mee te nemen.
Het belangrijkste is echter een open geest en de bereidheid om "het moment" volledig te ervaren.

Je hoeft geen goede lichamelijke conditie te hebben om mee te doen. Het mooie van Mindful Run is dat iedereen kan meedoen. We lopen zonder prestatiedruk. Het is trouwens een ideale manier om weer te beginnen met lopen.  

Stap 3: Kennismaking en motivatie

Bij aankomst op de locatie van de sessie ontmoet  je onze enthousiaste instructeur en de andere deelnemers. We beginnen de sessie met een korte kennismaking, waarbij we even stilstaan bij je motivatie om mee te doen aan de sessie(s). Dit helpt om je ervan bewust te worden van wat je wilt bereiken tijdens de Mindful Run.

Stap 4: Opwarmen met Bewuste Ademhaling

Een sessie begint altijd met een warming-up. Het is tevens een moment om te ontspannen en te focussen op onze ademhaling. De instructeur begeleidt ons bij aandachts-oefeningen om ons te helpen in het hier en nu te komen, zodat we alle zorgen van buitenaf loslaten en kunnen genieten van de omgeving en elkaar.

Stap 5: De Mindful Run - Kernoefeningen

De Instructeur begeleid je tijdens de wandeling of loop met behulp van allerlei oefeningen. De vele verschillende oefeningen hebben als doel om je bewustzijn te vergroten. 

Tijdens een 5-weekse Mindful Run cursus staat elke les in een bepaald thema. Dit zijn: Loophouding/ looptechniek, Ademhaling, Focus, Vertrouwen en Loslaten. 

Je leert je aandacht te richten op je loop techniek, je loophouding, de bewegingen, ademhaling en de omgeving om ons heen. Je leert om op een niet-oordelende manier te observeren en te genieten van elk moment.  

We zijn volledig aanwezig in het heden, terwijl we ons bewust worden van eventuele gedachten en spanningen in ons lichaam en proberen deze los te laten.

Stap 6: Momenten van Stilte en Reflectie

Tijdens de sessie worden ook momenten van stilte en reflectie ingebouwd. Deze pauzes geven ons de gelegenheid om te voelen en te luisteren naar wat ons lichaam zegt. De instructeur kan korte begeleide meditaties geven om je te helpen de connectie met jezelf te verdiepen.

Stap 7: Cooling-down

Na de Mindful Run keren we rustig terug naar het startpunt en sluiten we af met een cooling-down. We nemen even de tijd om onze ervaringen te delen en te luisteren naar de inzichten van anderen. Het delen van onze ervaringen creëert een diepgaand gevoel van verbinding.

Bij Mindful Walk/Run draait alles om het ervaren van het moment, het verbinden met onszelf en anderen, en het ontdekken van innerlijke rust. 

Stap 8: Huiswerk

Na afloop van de Mindful Run ontvang je van de instructeur een e-mail met een samenvatting en een 'huiswerkopdracht' voor de week. Zodat je het geleerde ook gaat inbouwen in je dagelijks leven. En zodoende meer rust en energie gaat ervaren.

We hopen dat deze uitleg je heeft geïnspireerd om deel te nemen aan een Mindful Walk/Run-sessie.Ben je zo enthousiast en overweeg je om zelf Mindful Run & Walk Instructeur te worden?

De eerstvolgende opleiding vindt plaats op 9 en 10 november in Genk.


19 juni 2024

Vijf voordelen van wandelcoachen

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

14 juni 2024

Wat zegt dat over jou?

Als wandelcoach stel ik regelmatig de vraag: "Wat zegt dat over jou?". Deze eenvoudige vraag kan namelijk diepgaande inzichten opleveren en helpt de coachee om tot de kern van zijn/haar gevoelens, gedachten en gedragingen te komen.

7 november 2023

Het is zo eenvoudig: wandelen werkt

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet dat ook. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel beschrijf ik de kracht van de natuur tijdens wandelcoaching in vergelijking met coaching vanuit een kantoor.

31 oktober 2023

Maak kennis met Virginie Parent. Mindful Run & Mindful Walk Instructrice in Kortenberg, Everberg en Tervuren

Maak kennis met Virginie Parent, een enthousiaste Mindful Run & Mindful Walk instructeur die actief is in Kortenberg, Everberg en Tervuren. Ze is loopbaan- en veerkracht coach die een passie heeft voor mensen.

3 september 2023

Ontdek de voordelen van een Licentie bij Mindful Run België!

Wil je jouw passies voor mindfulness, lopen en/of wandelen combineren en anderen helpen naar minder stress en meer energie? Dan is de opleiding tot Mindful Run/Walk Instructeur bij Mindful Run iets voor jou! Door een licentie te nemen geniet je van vele voordelen. Hier staan ze op een rijtje.

28 juni 2023

Een eenvoudige oefening voor meer energie

Voel je je vaak vermoeid en uitgeput aan het eind van de dag? Ben je op zoek naar manieren om je energieniveau te verhogen? Deze eenvoudige oefening helpt je inzicht te krijgen in de energielekken. Deze oefening doe ik vaak met mijn coachees en het kan echt een verschil maken in hoe je je voelt.

21 juni 2023

Haal meer energie en verminder stress met de 5-weekse Mindful Run en Mindful Walk cursussen

Deelnemers aan Mindful Run en Mindful Walk cursussen geven de cursus gemiddeld een 9! De overgrote meerderheid geeft aan meer energie en minder stress te ervaren. Dit zijn indrukwekkende resultaten en benadrukt de effectiviteit van de Mindful Run methodiek.

26 augustus 2023

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo!

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur. 7 en 8 september in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo! Ademhalingstechnieken, beweging en mindfulness zijn samengevoegd tot een krachtige mix die niet alleen anderen begeleidt naar een bewustere en gezondere leven, maar ook jou, als instructeur, helpt om rust en balans te vinden.

28 juli 2023

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

29 juli 2023

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderde

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderd. Door een hardnekkige blessure heb ik mijn hardloopdoelen moeten bijstellen. Mijn doel was om een hele marathon te lopen. Echter raakte ik geblesseerd. Lees hier hoe deze ervaring mijn leven in positieve zin veranderd heeft.

25 juli 2023

Adem jij gezond? Doe de test!

Ademen is leven. Maar het is ook de sleutel tot vitaliteit en geluk. Het is echter verbazingwekkend hoe weinig aandacht we besteden aan dit essentiële proces voor onze gezondheid. Bij Mindful Run begrijpen we het belang van ademhaling. Onze cursussen zijn gericht op gezond ademen. Doe de test en kijk hoe gezond jouw ademhaling op dit moment is.

20 juli 2023

De kracht van de mantra: "Ik ben hier nu in dit"

Gisteren had ik een wandelcoachsessie met Sofie. Ik vroeg haar hoe het afgelopen week was gegaan. "Moeilijk" zei ze. Ze deelde haar ervaringen van de afgelopen week, waarin ze doktersonderzoeken moest ondergaan vanwege haar hoge bloeddruk.

1 juli 2023

Beweeg en stress verdwijnt

Waarschijnlijk ervaar je het zelf ook zo... op het moment dat je gestrest bent en je gaat dan wandelen of lopen, dan ontspan je en verdwijnt de stress (of wordt in elk geval minder). In deze blog ontdek je de kracht van bewegen op je mentale gezondheid.

11 juni 2023

Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

Ilse Desutter is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge en Knokke. In dit artikel stelt ze zichzelf voor. Lees je waarom zij instructeur is geworden, de ervaring van haarzelf en haar deelnemers en wat het haar brengt.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

19 mei 2023

Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

8 mei 2023

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x