FAQ

Vind hier veelgestelde vragen.

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoach

Als wandelcoach coach je mensen één-op-één. Je gaat aan de slag met een persoonlijke coachvraag. Een traject duurt ‘standaard’ 6 sessies van 2 uur. Uiteraard mag je als coach hiervan afwijken. Hierbij maak je gebruik van allerlei oefeningen waaronder NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), affirmaties, metaforen etc.


Mindful Walk Instructeur

Als instructeur begeleid (train) je groepen. Je gaat niet in op individuele verhalen. Je geeft workshops of 5-weekse Mindful Walk cursussen van 5 lessen van 1,5 uur (de deelname aan deze cursus kost 129 euro). Dit kan voor bedrijven of particulieren zijn.


Kunnen deelnemers aan 5-weekse Mindful Run/Walk cursus terugbetaling via mutualiteit krijgen?

Mindful Run staat als organisatie vermeld op de website van Sport Vlaanderen

Hierdoor kunnen onze deelnemers aan de 5-weekse cursussen €10 tot €25 terugbetaald krijgen van het inschrijvingsgeld (€129). 

Wat als het regent?

De Mindful Walk of Mindful Run training gaat in principe altijd door. Maar, er zijn uitzonderingen:
• Weeralarm
• Onweer
• Gevaarlijke situaties

Wat trek ik aan?

Voor een Mindful Run is het verstandig om een paar hardloop-schoenen aan te doen. Speciale trail schoenen zijn niet nodig. Heb je deze dan kun je ze natuurlijk altijd aan doen.
Het is verstandig om makkelijk zittende kleding te dragen. Liefst in meerdere laagjes zodat je iets uit kunt doen wanneer je het warm krijgt. Houd ook rekening met het weer aangezien de trainingen bijna altijd door gaan.

Gaan we mediteren? Is dat niet zweverig?

Tijdens Mindful Run besteden we aandacht aan meditatie. Maar op een actieve manier. Dit kan door middel van de ademhaling, aandachtsoefeningen of hardlopen.

Nee, dit is niet zweverig! Niemand ziet namelijk dat jij mediteert wanneer je bezig bent. Het is een misverstand dat je enkel kunt mediteren in kleermakerszit met je handen op je knieën en handpalmen omhoog.

Wat is dat toch met die pleisters?

Bij Mindful Run gaan we ademen door de neus. Iets wat heel veel mensen niet meer doen. Grotendeels onbewust. Door die pleister creëren we bewustzijn. Je kunt hierdoor niet anders dan ademen door je neus.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x