Een eenvoudige oefening voor meer energie

28 juni 2023

Een eenvoudige oefening voor meer energie

Voel je je vaak vermoeid en uitgeput aan het einde van de dag?
Ben je op zoek naar manieren om je energieniveau te verhogen?

Dan heb ik een eenvoudige oefening voor je die je kan helpen inzicht te krijgen in de energielekken in je dagelijkse routine. Deze oefening doe ik vaak met mijn deelnemers tijdens mijn trainingen en coachingssessies, en het kan echt een verschil maken in hoe je je voelt.

Stap 1: schrijf op

Deze oefening vraagt slechts een beetje tijd en een vel papier en een pen. Ga rustig zitten, pak een wit vel papier voor je en schrijf alle taken en activiteiten op die je op een standaard dag doet. Begin bij het opstaan 's ochtends vroeg en ga door tot het moment dat je 's avonds weer naar bed gaat. Denk aan alledaagse taken zoals douchen, aankleden, ontbijten, werken, huishoudelijke taken, sociale interacties, enzovoort. Schrijf ze allemaal op.

Stap 2: plus en min

Nu komt het interessante deel. Ga de lijst van taken door en geef elke taak een plus (+) als het je energie geeft, een min (-) als het je energie kost, en een plus/min (+/-) als het een neutrale taak is, die niet echt energie geeft maar ook niet veel energie kost.

Nadat je alle taken hebt beoordeeld, maak je de balans op. Hoeveel plusjes heb je? En hoeveel minnetjes? Is er een overwicht aan activiteiten die energie kosten in plaats van energie geven? Dit inzicht kan je helpen om te begrijpen waar je energie weglekt.

Stap 3: moet - ik - dit - nu - doen?

Nu is het tijd om even stil te staan bij de taken die je energie kosten. Neem elk minnetje apart en stel jezelf de volgende vraag: "Moet ik dit nu doen?" Herhaal deze vraag vijf keer, waarbij je telkens de nadruk legt op een ander woord.

  • MOET ik dit nu doen? Of is het iets dat je WILT doen? Misschien voel je druk om bepaalde taken te voltooien, maar zijn ze echt noodzakelijk op dit moment? Misschien kun je ze uitstellen of zelfs schrappen als je eerlijk naar jezelf kijkt.
  • Moet IK dit nu doen of kan misschien ook IEMAND ANDERS dit doen? Soms voelen we ons verantwoordelijk voor alles, terwijl anderen misschien ook in staat zijn om taken op zich te nemen. Delegeren kan je helpen om je energie beter te verdelen.
  • Moet ik DIT nu doen of kan ik ook iets ANDERS doen waarmee ik mijn doel bereik en wat me minder energie kost of misschien zelfs energie geeft? Soms kunnen we vastzitten in routines en gewoontes, terwijl er misschien alternatieven zijn die ons meer voldoening geven. Denk na over andere manieren om dezelfde resultaten te bereiken met minder energieverlies.
  • Moet ik dit NU doen? Soms voelen we ons gedwongen om alles onmiddellijk te doen, terwijl het misschien mogelijk is om taken te plannen op een later moment wanneer je meer energie hebt. Prioriteiten stellen kan helpen om je energie beter te beheren.
  • Moet ik dit nu DOEN? Moet ik het überhaupt doen? Soms stellen we taken uit gewoonte of vanuit het idee dat we alles moeten doen. Maar als je kritisch kijkt, realiseer je je misschien dat sommige taken helemaal niet zo belangrijk zijn en dat het geen grote impact heeft als je ze niet doet.

Stap 4: actie!

Nu je de balans hebt opgemaakt en hebt nagedacht over de energievreters, is het tijd om actie te ondernemen. Kijk naar de taken die je energie kosten en bedenk hoe je ze kunt verminderen, uitstellen, delegeren of zelfs schrappen. Probeer ze te vervangen door energiegevende activiteiten die je vreugde en voldoening brengen.

Begrijp dat het belangrijk is om tijd en ruimte te creëren voor jezelf, zodat je je batterijen kunt opladen. Soms is het nodig om bewust keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Door de eenvoudige oefening die ik zojuist heb beschreven regelmatig toe te passen, kun je een beter inzicht krijgen in je energiebalans en stappen zetten om je energieniveau te verhogen.

Dus ga aan de slag met deze oefening en neem de controle over je energie terug. Je zult versteld staan van het verschil dat het kan maken in je dagelijks leven. Investeer in jezelf en creëer de energie die je nodig hebt om volop te genieten van elke dag!

Veel succes en energie toegewenst!

Myriam Demas

7 november 2023

Het is zo eenvoudig: wandelen werkt

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet dat ook. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel beschrijf ik de kracht van de natuur tijdens wandelcoaching in vergelijking met coaching vanuit een kantoor.

31 oktober 2023

Maak kennis met Virginie Parent. Mindful Run & Mindful Walk Instructrice in Kortenberg, Everberg en Tervuren

Maak kennis met Virginie Parent, een enthousiaste Mindful Run & Mindful Walk instructeur die actief is in Kortenberg, Everberg en Tervuren. Ze is loopbaan- en veerkracht coach die een passie heeft voor mensen.

3 september 2023

Ontdek de voordelen van een Licentie bij Mindful Run België!

Wil je jouw passies voor mindfulness, lopen en/of wandelen combineren en anderen helpen naar minder stress en meer energie? Dan is de opleiding tot Mindful Run/Walk Instructeur bij Mindful Run iets voor jou! Door een licentie te nemen geniet je van vele voordelen. Hier staan ze op een rijtje.

21 juni 2023

Haal meer energie en verminder stress met de 5-weekse Mindful Run en Mindful Walk cursussen

Deelnemers aan Mindful Run en Mindful Walk cursussen geven de cursus gemiddeld een 9! De overgrote meerderheid geeft aan meer energie en minder stress te ervaren. Dit zijn indrukwekkende resultaten en benadrukt de effectiviteit van de Mindful Run methodiek.

23 oktober 2023

De Mindful Walk/Run ervaring: Stap voor Stap

Ik krijg heel vaak de vraag "Wat is dat eigenlijk, Mindful Run?" Ik leg het je graag uit in dit artikel. Stap voor stap neem ik je mee wat je kunt verwachten als je mee doet aan een Mindful Run of Mindful Walk.

26 augustus 2023

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo!

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur. 7 en 8 september in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo! Ademhalingstechnieken, beweging en mindfulness zijn samengevoegd tot een krachtige mix die niet alleen anderen begeleidt naar een bewustere en gezondere leven, maar ook jou, als instructeur, helpt om rust en balans te vinden.

28 juli 2023

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

29 juli 2023

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderde

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderd. Door een hardnekkige blessure heb ik mijn hardloopdoelen moeten bijstellen. Mijn doel was om een hele marathon te lopen. Echter raakte ik geblesseerd. Lees hier hoe deze ervaring mijn leven in positieve zin veranderd heeft.

25 juli 2023

Adem jij gezond? Doe de test!

Ademen is leven. Maar het is ook de sleutel tot vitaliteit en geluk. Het is echter verbazingwekkend hoe weinig aandacht we besteden aan dit essentiële proces voor onze gezondheid. Bij Mindful Run begrijpen we het belang van ademhaling. Onze cursussen zijn gericht op gezond ademen. Doe de test en kijk hoe gezond jouw ademhaling op dit moment is.

20 juli 2023

De kracht van de mantra: "Ik ben hier nu in dit"

Gisteren had ik een wandelcoachsessie met Sofie. Ik vroeg haar hoe het afgelopen week was gegaan. "Moeilijk" zei ze. Ze deelde haar ervaringen van de afgelopen week, waarin ze doktersonderzoeken moest ondergaan vanwege haar hoge bloeddruk.

1 juli 2023

Beweeg en stress verdwijnt

Waarschijnlijk ervaar je het zelf ook zo... op het moment dat je gestrest bent en je gaat dan wandelen of lopen, dan ontspan je en verdwijnt de stress (of wordt in elk geval minder). In deze blog ontdek je de kracht van bewegen op je mentale gezondheid.

11 juni 2023

Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

Ilse Desutter is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge en Knokke. In dit artikel stelt ze zichzelf voor. Lees je waarom zij instructeur is geworden, de ervaring van haarzelf en haar deelnemers en wat het haar brengt.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

19 mei 2023

Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

9 mei 2023

Waarom coachen in de natuur?

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

8 mei 2023

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x