Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderde

29 juli 2023

Doel 

8 APRIL 2018. Een datum die met grote letters in mijn geheugen gegrift staat.
Het doel was duidelijk. De dag dat ik mijn eerste marathon zou lopen.
Ik had mijn zinnen gezet op de marathon van Rotterdam en was al maanden bezig met een 'professioneel' trainingsschema om me goed voor te bereiden.

Een half jaar eerder 

Maar het lot had andere plannen. Op 8 oktober 2017 (precies een half jaar voor de marathon) stond mijn eerste halve marathon op het programma: die van Meerssen. Ik was enthousiast en vastberaden om deze uitdaging aan te gaan. Met een finishtijd van 2 uur en 4 minuten was ik zeer tevreden, ondanks dat ik stiekem gehoopt had om onder de 2 uur te finishen. Maar het was dan ook geen 'gewone' halve marathon. Zo had deze redelijk wat hoogtemeters, én het was mijn eerste halve.

Halve marathon Meerssen: net gestart. Ik heb er zin in!

Zo leuk om dit samen te doen! 

Echter, na zo'n 15 kilometer voelde ik een scherpe pijn in mijn rechter scheenbeen. Mijn lichaam gaf duidelijk aan dat er iets niet goed was, maar ik negeerde het en zette door. Ik voelde me verder fit en liep lekker. Ook wilde ik niet opgeven, aangezien ook nog eens mijn ouders bij de finishlijn stonden om me aan te moedigen. Achteraf gezien was dat een foute beslissing.

Shin splint 

De pijn in mijn scheenbeen bleek een hardnekkige blessure te zijn, genaamd shin splint. Een overbelasting aan het scheenbeer door een te grote belasting. Een blessure waar je niet zomaar vanaf komt, hoe graag je ook wilt.

Ik probeerde van alles om te herstellen: koelen met ijs, bezoeken aan een osteopaat, rust afwisselen met beweging, compressiesokken, enzovoorts. Maar het herstel ging traag en geduld werd mijn grootste uitdaging.

Toen drong het tot me door dat het nog wel even zou duren voordat ik weer normaal kon lopen. Dus ging ik op zoek naar alternatieven. 

Wat kan ik wél?  

Ik dacht: "wat kan ik wél?" En toen... toen kwam "Mindful Run" op mijn pad. Waarschijnlijk via een Facebook advertentie. Mindful Run: een combinatie van lopen en mindfulness. Twee van mijn passies. Hoe mooi kan het zijn? Dit voelde als een geschenk uit de hemel.

Ik schreef me in voor de opleiding om zelf Mindful Run Instructeur te worden en vanaf dat moment liep ik met mijn hart. In plaats van gefocust te zijn op snelheid en afstand, leerde ik te genieten van de beweging en mijn omgeving. Het horloge om mijn pols had nog steeds een plekje, maar niet langer om mijn prestaties bij te houden.

Wat een verademing! Het draaide niet meer om tijd en kilometers, maar om puur genieten van het moment. Ik nam de tijd om te stoppen en mijn omgeving in me op te nemen: de geuren, de geluiden, de natuur om me heen. Heerlijk! 

Het besef kwam dat dit de ware essentie was van lopen. Niet enkel een 'snelle' prestatie neerzetten, maar een manier om in contact te komen met mezelf en mijn omgeving. Mindful Run gaf me de kans om bewust te worden van mijn lichaam, mijn ademhaling en mijn gedachten tijdens het lopen. Om écht te genieten van het lopen.

Mindful Run & Walk cursussen 

Sinds 2019 heb ik het voorrecht gehad (zo voelt dat écht) om talloze 5-weekse Mindful Run en Mindful Walk cursussen te geven in het prachtige Heuvelland. Zelfs tijdens de uitdagende periode van de pandemie konden deze activiteiten doorgaan, aangezien ze in de buitenlucht plaatsvinden. Hoewel de groepjes soms kleiner werden vanwege de maatregelen, was elke sessie een waar genot. Het is zó bevredigend om te zien hoe de deelnemers hun rust (her)ontdekten, de stress van zich af lieten glijden en puur plezier beleefden aan de oefeningen en de loop- of wandelervaring. Na elke les die ik gegeven had, kwam ik met een ontzettend voldaan gevoel thuis. Ik had 'gewerkt', maar zo voelde dat totaal niet. Geld verdienen met je passie, hoe mooi is dat?

De positieve impact die Mindful Run en Walk hebben op de deelnemers is hartverwarmend. Mensen ervaren niet alleen de lichamelijke voordelen, zoals een betere conditie en gezondheid, maar ze ontdekken ook de kracht van mindfulness om balans te brengen in hun hectische leven. 

Wil je dit zelf ook ervaren? 

En weet je wat het mooie is? Iedereen kan dit ervaren!

Ben jij ook op zoek naar een gezonde benadering van lopen, waarbij je niet alleen je lichaam traint, maar ook je geest verrijkt, dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan een van de cursussen die onze Mindful Run (of Walk) Instructeurs gepland hebben.

Je zult versteld staan van de verandering die kan plaatsvinden wanneer je lopen combineert met mindfulness. Ik nodig je dan ook graag uit om deel te nemen aan een Mindful Run of Mindful Walk cursus bij jou in de buurt.

Wil jij ook anderen begeleiden? 

Of ben je net zo enthousiast als ik en wil je niet alleen zelf Mindful lopen/wandelen, maar ook anderen in beweging brengen op een gezonde en bewuste manier? 

Overweeg dan om zelf een Mindful Run (en/of Walk) Instructeur te worden. Het is een geweldige manier om jouw passie voor lopen en/of wandelen en mindfulness te delen met anderen.

Laten we samen de wereld in beweging brengen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. 

Ik kijk ernaar uit je te verwelkomen in onze Mindful Run Community!

Myriam Demas

7 november 2023

Het is zo eenvoudig: wandelen werkt

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet dat ook. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel beschrijf ik de kracht van de natuur tijdens wandelcoaching in vergelijking met coaching vanuit een kantoor.

31 oktober 2023

Maak kennis met Virginie Parent. Mindful Run & Mindful Walk Instructrice in Kortenberg, Everberg en Tervuren

Maak kennis met Virginie Parent, een enthousiaste Mindful Run & Mindful Walk instructeur die actief is in Kortenberg, Everberg en Tervuren. Ze is loopbaan- en veerkracht coach die een passie heeft voor mensen.

3 september 2023

Ontdek de voordelen van een Licentie bij Mindful Run België!

Wil je jouw passies voor mindfulness, lopen en/of wandelen combineren en anderen helpen naar minder stress en meer energie? Dan is de opleiding tot Mindful Run/Walk Instructeur bij Mindful Run iets voor jou! Door een licentie te nemen geniet je van vele voordelen. Hier staan ze op een rijtje.

28 juni 2023

Een eenvoudige oefening voor meer energie

Voel je je vaak vermoeid en uitgeput aan het eind van de dag? Ben je op zoek naar manieren om je energieniveau te verhogen? Deze eenvoudige oefening helpt je inzicht te krijgen in de energielekken. Deze oefening doe ik vaak met mijn coachees en het kan echt een verschil maken in hoe je je voelt.

21 juni 2023

Haal meer energie en verminder stress met de 5-weekse Mindful Run en Mindful Walk cursussen

Deelnemers aan Mindful Run en Mindful Walk cursussen geven de cursus gemiddeld een 9! De overgrote meerderheid geeft aan meer energie en minder stress te ervaren. Dit zijn indrukwekkende resultaten en benadrukt de effectiviteit van de Mindful Run methodiek.

23 oktober 2023

De Mindful Walk/Run ervaring: Stap voor Stap

Ik krijg heel vaak de vraag "Wat is dat eigenlijk, Mindful Run?" Ik leg het je graag uit in dit artikel. Stap voor stap neem ik je mee wat je kunt verwachten als je mee doet aan een Mindful Run of Mindful Walk.

26 augustus 2023

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo!

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur. 7 en 8 september in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo! Ademhalingstechnieken, beweging en mindfulness zijn samengevoegd tot een krachtige mix die niet alleen anderen begeleidt naar een bewustere en gezondere leven, maar ook jou, als instructeur, helpt om rust en balans te vinden.

28 juli 2023

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

25 juli 2023

Adem jij gezond? Doe de test!

Ademen is leven. Maar het is ook de sleutel tot vitaliteit en geluk. Het is echter verbazingwekkend hoe weinig aandacht we besteden aan dit essentiële proces voor onze gezondheid. Bij Mindful Run begrijpen we het belang van ademhaling. Onze cursussen zijn gericht op gezond ademen. Doe de test en kijk hoe gezond jouw ademhaling op dit moment is.

20 juli 2023

De kracht van de mantra: "Ik ben hier nu in dit"

Gisteren had ik een wandelcoachsessie met Sofie. Ik vroeg haar hoe het afgelopen week was gegaan. "Moeilijk" zei ze. Ze deelde haar ervaringen van de afgelopen week, waarin ze doktersonderzoeken moest ondergaan vanwege haar hoge bloeddruk.

1 juli 2023

Beweeg en stress verdwijnt

Waarschijnlijk ervaar je het zelf ook zo... op het moment dat je gestrest bent en je gaat dan wandelen of lopen, dan ontspan je en verdwijnt de stress (of wordt in elk geval minder). In deze blog ontdek je de kracht van bewegen op je mentale gezondheid.

11 juni 2023

Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

Ilse Desutter is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge en Knokke. In dit artikel stelt ze zichzelf voor. Lees je waarom zij instructeur is geworden, de ervaring van haarzelf en haar deelnemers en wat het haar brengt.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

19 mei 2023

Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

9 mei 2023

Waarom coachen in de natuur?

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

8 mei 2023

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x