Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Wandelen is hip. We worden ons steeds meer bewust dat een gezonde levensstijl belangrijk is. In de maakbaarheid van de huidige maatschappij is er behoefte aan ontspannen en de hectiek van alle dag loslaten. Bewegen in het ‘hier en nu’ met een juiste ademhaling helpt. Yoga is een logische keuze, maar hoe gaat dat met wandelen?

Ook wandelen is makkelijk toe te passen in je leven: Je kan het doen op ieder moment van de dag, in je eentje, met een vriend, of in een groep. In de natuur of in de stad. Buiten zijn, bewegen en de wind door je haren voelen is gratis. Je zit niet vast aan een abonnement zoals bij de sportclub en je kosten zijn laag. Maar de essentiële startersvraag is: “Wandel je hard of wandel je vanuit je hart?”

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen.  

Mindful Walk leert je vanuit je hart te wandelen. Mindful Walk werkt ervaringsgericht: Het laat je kennis maken met de verschillende facetten van bewegen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van je eigen houding, aandacht bij het lopen en de kracht en energie van je lichaam voelen. Hierdoor ben je in staat om je hoofd leeg te maken en te genieten van het moment. In alle activiteiten wordt de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en bewegen gebruikt. De tools die Mindful Walk je meegeeft, zijn eenvoudig toe te passen in je werk en privé leven.

Mindfulness

Een mindful walk kan niet zonder mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Door in het “hier en nu” te zijn, kun je je hoofd leeg maken.

Ademhalingstechnieken

Ademhalingstechnieken moeten een gezonde ademhaling te bevorderen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Het gevolg daarvan kan zijn vermoeidheid, snel buiten adem zijn of zelfs chronische hyperventilatie. Mindful Walk gebruikt t de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt.  Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het lopen.

Bewegen

Bewegen heeft effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. De feiten op een rijtje:

- 30 min per dag wandelen kan de symptomen van depressiviteit met 36 procent verlagen.
- 3500 stappen per dag verlaagt het risico op diabetes met 29 procent.
- De meeste dagen van de week dertig tot zestig minuten wandelen, verlaagt het risico op hartziekten drastisch.
- 2 uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met 30 procent.
- 75 minuten per week wandelen kan je levensduur met bijna twee jaar verlengen.

Mindful Walk leert hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. In vijf bijeenkomsten van 1,5 uur komen alle facetten aan bod: Bewegen, loophouding, ademhaling, mindfulness, concentratie, focus, loslaten, ontspannen

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x