Over mij

De loop van Myriam 

Myriam Demas Mindful Walk België Mindful Run

Mijn hele leven sport ik al: hardlopen, fietsen, wandelen. Lopen ben ik ook steeds in meer of minder mate blijven doen. Vele herinneringsmedailles van georganiseerde lopen waaraan ik mee gedaan hebben hangen aan een hanger in de ‘sportkamer’. In 2018 wilde ik de marathon van Rotterdam lopen.

Op het moment dat ik in mijn trainingsschema een halve marathon kon lopen, raakte ik echter (langdurig) geblesseerd. Alweer geblesseerd. Zucht... Blessures door té fanatiek sporten lopen als een rode draad door mijn leven.

In mijn zoektocht naar wat ik wél kon doen, kwam Mindful Run op mijn pad. Een combinatie van hardlopen/wandelen (zonder prestatiedruk) en mindfulness. Een combinatie van alles wat ik belangrijk vind. Hoe mooi kan het zijn?

Op deze manier mijn missie leven kon niet bij mijn toenmalige werkgever. En er zat niets anders op dan als zelfstandige aan de slag te gaan. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van gehad heb.


Hoe anders is het nu

Al enkele jaren begeleid ik mensen naar een (mentaal en fysiek) gezonder en gelukkiger leven. Als Mindfulness Trainer en Mindful Walk/Run Instructeur werk ik met groepen en als Wandelcoach ga ik op individuele basis met mensen aan de slag met hun coachvraag.

Een tijd geleden vroeg Martijn Mensink (oprichter Mindful Run Nederland) mij of ik Mindful Run België wilde gaan leiden. Wow! Wonende op de grens met België (Mheer bij Maastricht) en getrouwd zijnde met een Belg voelt België als mijn thuis. En hoe mooi is het om dit prachtige concept als een sneeuwbal te mogen verspreiden: Mindful Walk/Run Instructeurs en Wandelcoaches opleiden om nóg meer mensen mentaal en fysiek te begeleiden naar een ontspannen, energiek en gelukkig leven. En dat is wat ik nu doe.

Dit is typisch Myriam

· Ik doe alles met veel enthousiasme en vanuit een ijzersterk vertrouwen. “Het komt goed” is een veel gebruikt zinnetje van mij.

· Resultaten behalen doe ik het liefste niet alleen, maar met teams. Samen bereik je meer dan de som van ieder apart. Zo ook bij Mindful Walk.

· Zo veel mogelijk mensen begeleiden naar een ontspannen, energiek en gelukkig leven is mijn missie en ik doe wat daarvoor nodig is.

· Ik ben ongelofelijk dankbaar te mogen werken met een methode die dichtbij mij staat. Niet zweverig maar met beide benen op de grond!

Mijn visie: bewegen in de natuur is effectiever dan binnen zitten

Een van mijn deelnemers (met een burn-out) aan een Mindful Walk cursus zei aan het begin van de tweede les: “hier heb ik veel meer aan dan aan al die sessies bij de psycholoog.”

Begrijp me niet verkeerd! Psychologen doen fantastisch werk! Voor vele mensen werkt de combinatie bewegen, mindfulness, buitenlucht en natuur echter (nóg) effectiever dan binnen in een kantoor zitten. Dit ontdekken nu ook steeds meer psychologen en andere hulpverleners. En breiden ze hun werkveld uit met de tools die ze leren tijdens een van de opleidingen die Mindful Run biedt.

Als je me zou kennen zou je weten dat…

· Ik kippenvel krijg van zonsopkomsten, zonsondergangen en volle maan.

· Ik veel energie heb. Bij een persoonlijkheidstest scoorde ik 10/10 op energieniveau (tussen 4 en 6 is de norm). Dat geldt trouwens tot een uur of acht ’s avonds….oftewel ik ben een écht ochtendmens.

· Ik een trouwbelofte aan Frank (mijn grote liefde) gegeven heb, dat we één keer per week échte friet (d.w.z. van de frituur, anders telt het niet) eten. En ik daar helemaal geen moeite mee heb.


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x