Wat is Mindful Run

Mindful Run gebruikt in al haar activiteiten een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en bewegen in de buitenlucht. De activiteiten die Mindful Run aanbiedt zijn onder andere:
- Eenmalige Mindful Walk of Mindful Run workshops
- 5-weekse Mindful Walk of Mindful Run cursussen
- 1-1 wandelcoaching

5-weekse Mindful Walk of Mindful Run cursus?

Het verschil tussen de Mindful Walk en Mindful Run cursus is de beweegvorm. In de Mindful Walk cursus wandelen we tussen de oefeningen door. In de Mindful Run cursus wordt er gelopen. Het mooie van de methode is dat iedereen op z'n eigen niveau kan meedoen. Er zijn zelfs instructeurs die een gecombineerde cursus aanbieden: Mindful Walk/Run cursus. De deelnemers bepalen zelf of ze wandelen of lopen tussen de oefeningen door.

Voor wie?

  • Wil je leren lopen en blijven lopen?
  • Wil je leren genieten van het wandelen?
  • Wil je meer rendement halen uit je sportsessies?
  • Ben je 'sociaal' sporter en beweeg je graag in groep?
  • Heb je last van stress? Zit je vooral in je hoofd? 

Wat leer je?

De cursus Mindful Walk/Run is een cursus in bewustwording. De 5 lessen hebben elk een ander thema. Je wordt je bewust gemaakt van je houding en loop/wandeltechniek, je ademhaling, je leert beter te focussen en vertrouwen/loslaten.
Je leert hoe belangrijk onze ademhaling is en wat een gezonde ademhaling is, je leert eenvoudige mindfulnessoefeningen die je ook makkelijk thuis kunt doen op momenten dat je veel stress ervaart.

De belangrijkste resultaten zijn: MINDER STRESS en MEER ENERGIE.

  1. Tijdens dit avontuur leren we lopen met de juiste ademhalingstechniek. Zo halen we het maximale rendement uit je energieverbruik. 
  2. Daarnaast leren we bewust de aandacht brengen naar het moment, naar het hier en nu.
  3.  Als laatste gaan we leren te genieten van het bewegen, zonder hierbij prestatiedoelen te bepalen.

De cursus is geschikt voor iedere loper of wandelaar. De training is zo opgezet dat zowel de beginnende als gevorderde loper kan meedoen.

Mindful Walk België Opleiding Instructeur

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Bedoeling is om meer zuurstof naar je lichaamscellen te laten gaan, minder melkzuur in de lichaamscellen te produceren aan een lagere hartslag. 

Joggen of wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het joggen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x