Cindy Dreezen | Limburgse Kempen - Hasselt - Zonhoven

Mindful Walk in Limburg - Cindy Dreezen

Leuk dat je mijn pagina bezoekt!

Ik ben Cindy Dreezen en Mindful Walk® instructeur. Ik woon in Zonhoven en ben opgegroeid in de Limburgse Kempen. Ik geef de Mindful Walk cursus in de Limburgse Kempen en de omgeving van Hasselt - Zonhoven.

Cindy Dreezen Mindful Walk Instructeur Zonhoven Limburg

Behept met een fijnbesnaard belevingssysteem, ben ik mijn hele leven gevoelig geweest voor prikkels, zowel positief als negatief. Tijdens mijn kinderjaren op het platteland was dit nog geen hinderpaal voor mij. Maar eenmaal volwassen, met een druk werk- en gezinsleven, werd het een uitdaging om ’s avonds tot rust te komen. Mijn toevlucht zocht ik in yoga- en mindfulnesscursussen waar ik leerde hoe je in turbulente tijden het hoofd boven water kunt houden door storende gedachten en emoties geen stem te geven. In het dagelijkse leven viel het niet mee dit toe te passen en de yogamat belandde al snel in een hoek, terwijl ik ’s avonds aan mijn bureau de tijd wegscrolde. Intussen groeide in mij het verlangen naar een plek waar mijn lichaam en geest tot rust konden komen maar waar ik ook kon lachen en plezier maken. Terugdenkend aan de keren dat ik werkelijk ontspannen in het hier-en-nu leefde, waren het niet de meditatielessen die in me opkwamen, maar wel mijn prille jeugdherinneringen. Als kind voelde ik me aangetrokken tot de bossen en weiden rondom onze boerderij. In bomen klimmen, hutten bouwen of gewoon een boek lezen onder de bomen; het bos was een plek waar ik me gelukkig voelde. Buiten in de natuur bleek het toepassen van mindfulness als vanzelf te gaan. Het was een openbaring die me deed besluiten de natuur vaker op te zoeken en waarmee ik een oude uitlaatklep hervond. Ik nam deel aan groepssessies mindfulness in de natuur bij diverse trainers. Maar de 5-weekse Mindful Walk® cursus sprak mij het meest aan omdat het een down-to-earth methode is die je helpt om op een actieve en speelse manier tot innerlijke rust te komen. Ik leerde met aandacht wandelen, prachtige details in de natuur opmerken en genieten van de ervaring, ... Na een sessie voelde ik me helemaal herboren. Een zaaaalige ervaring.

Naast Mindful Walk® instructeur heb ik jaren coachingservaring door te werken als hulpverlener. Tijdens mijn loopbaan ontdekte ik dat er in de eerstelijnszorg weinig ruimte is voor werken in de natuur en met creativiteit. Terwijl dat erg helpend kan zijn voor mensen die vastlopen in hun leven. Daarom heb ik mijn eigen praktijk opgericht: En route

Als (natuur-)coach help ik je om stress en spanning los te laten. Ik gebruik de natuur als speelse spiegel, zodat je in contact komt met jouw waarden en vernieuwde inzichten krijgt over vastgelopen situaties. Ik begeleid zowel individuele trajecten als groepsactiviteiten.

Voor wie?

Voor jong en oud, sportief en minder sportief. Voor iedereen die tijd voor zichzelf wil maken. Mindful Walk is laagdrempelig. Kom gezond bewegen in een leuke, ongedwongen sfeer.

Uit welke cursussen kan ik kiezen?

5-weekse Mindful Walk Cursus in groep
Een cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Elke les heeft een specifiek thema en oefeningen. De groep bestaat uit maximaal 8 personen om zo maximale begeleiding te kunnen geven en ruimte voor feedback.

Kennismakings workshop
Wil je proeven of Mindful Walk iets voor jou is? Dan kun je deelnemen aan een kennismakingssessie van 1,5 uur. In deze sessie proef je kort van alle thema’s in de cursus.

Individuele 4-weekse Mindful Walk Cursus
Een individuele 4-weekse cursus met persoonlijke begeleiding is mogelijk op aanvraag.

Mindful (Lunch) Walk sessies voor bedrijven
Deze leuke en ontspannen teamactiviteit kan gegeven worden op eigen bedrijfslocatie of elders. Het is een activiteit van ongeveer één uur. Het is niet alleen leuk om samen te doen. Het helpt medewerkers ook om energieker, productiever en stressbestendiger te worden.

Waar vinden de workshops plaats?

De workshops vinden plaats in de natuur, we spreken dus steeds buiten af.
Er zijn zowel sessies in de regio Hasselt-Zonhoven of de regio Limburgse Kempen.

Inschrijven voor de cursussen of meer informatie opvragen kan via het formulier.  

Voel je welkom met al je vragen! 

Cindy Dreezen

EnrouteLimburg@gmail.com

GSM: 0485/94 30 08 

En route - Onderweg met Cindy | Zonhoven | Facebook

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x