3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Met dank aan Blogster Severine en instructeur Laura!

Mindful Run is een manier van lopen waarbij je je heel bewust bent van de manier waarop je loopt en van wat er rondom jou gebeurt. Hoe moet ik juist ademen, via de neus of via de mond? Hoe zet ik mijn voeten neer? En oh, welk vogeltje hoor ik daar in de bomen?

Ik had er nog nooit van gehoord tot vriendin M. me vroeg of ik zin had om mee te gaan naar een les van haar cursus ‘Mindful Run’ in de Gentbrugse Meersen, omdat er enkele afzeggingen waren. Zoals je wel verwachtte zei ik dus: ‘Ja hoor!’ Hoewel zeer last minute had ik die zaterdagochtend toch vrij, weet je nog wel uit  Die loopsessie op zaterdagochtend maakte deel uit van een cursus van 5 lessen, georganiseerd door Mindful Run Gent, met Laura.

Reden 1: Het is ideaal voor beginnende of her-startende lopers

Lopen is een sport waar ik een haat-liefde-verhouding mee heb. Vroeger heb ik de 10 Miles enkele keren gelopen, maar dat was meer op karakter dan door mijn feitelijke conditie en uithoudingsvermogen  Het toeval wil dat V. en ik momenteel een weddenschapje houden  om wie het meest kilometers loopt, in aanloop naar een (zéér korte) kerstmannenrun voor het goeie doel, waar we aan deelnemen. Een extra training was dus mooi meegenomen!

Bij Mindful run ben je niet de hele tijd aan het lopen, integendeel. Je stopt ook geregeld voor een opdracht en wandelt veel tussendoor. Ideaal voor elk niveau!

Reden 2: Je hoofd volledig leegmaken doet deugd

Iedereen heeft dat gevoel wel eens. Je zit met zoveel muizenissen in je hoofd over je werk, de kinderen, je lief, je geld, de toekomst… De ene gaat dan yoga doen, de andere gaat zich bezatten op café. Of je kan gaan lopen met je haren in de wind. En eens je weet waar je op moet letten om ‘mindful’ te lopen, werkt zo’n loopje nog veel ontspannender.

Reden 3: It’s hip, it’s fast, it’s sharp it’s new (danku School is Cool)

Er zijn al vele Mindful Run instructeurs actief in Nederland en België. Zoek op de officiële website van Mindful Run België voor een instructeur in jouw buurt.

Ik volgde een sessie mee van Laura in Gentbrugge, en da’s echt een keitoffe!

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x