Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

19 mei 2023

Wat is het heerlijk om de mooie feedback te lezen die onze instructrice Lies Van Nuland kreeg na het geven van haar allereerste Mindful Walk & Run workshop.

Lies Van Nuland Mindful Walk Mindful Run Gent

Slechts een maand geleden heeft zij de opleiding tot Mindful Walk en Mindful Run instructeur afgerond, en op moederdag (14 mei) gaf ze haar eerste workshop. Deze workshop was een groot succes en met plezier deel ik hier de feedback die ze kreeg van haar deelneemster Annelies. 

Haar ervaring is namelijk precies dat wat we van vele deelnemers ontvangen en illustreert prachtig de impact van Mindful Walk en Run: minder stress, een diepe ontspanning, meer energie en intenser genieten.

Annelies was op zoek naar een manier om na een periode van stress het hardlopen weer op te pakken, en de workshop bleek de ideale stap voor haar te zijn. 

In haar eigen woorden beschrijft Annelies de workshop, die plaatsvond in het prachtige Rozebroekenpark in Gent. 

Feedback van Annelies

"Op zondag 14 mei nam ik samen met enkele anderen deel aan de allereerste workshop Mindful Run / Mindful Walk van Lies van Nuland. Ik wilde na een lange periode van aanhoudende stress het hardlopen weer oppikken, en deze workshop leek me de ideale aanzet daartoe. En dat was hij ook! 

Tijdens de workshop, die plaatsvond in het Rozebroekenpark met zijn weelderige natuur, liet Lies ons onder meer stilstaan bij onze ademhaling:
- Hoe vaak halen we adem per minuut? 
- En hoe ademen we? Door onze mond of door onze neus? 
We probeerden tijdens het wandelen of lopen de verschillende manieren om adem te halen uit, en Lies legde ons uit waarom het gezonder is én minder energie vergt om door je neus adem te halen. 

Een echte eyeopener voor een astmapatiënt als ik die al haar hele leven door haar mond ademhaalt! 

Maar wat ik nog waardevoller vond, was het moment waarop Lies ons vroeg om tijdens het lopen te focussen op de geluiden van de vogels in het park, gevolgd door een kringmoment, waarin we met de ogen gesloten ook bij onze andere zintuigen stilstonden. Op die momenten voelde ik mijn lichaam en geest helemaal tot rust komen, iets wat ik al heel lang niet meer had toegelaten. 

Na deze workshop met Lies heb ik nog meer zin gekregen om weer regelmatig te gaan hardlopen, maar dan op een veel bewustere manier dan vroeger. 

Dank je wel, Lies!"

Meer rust, energie en plezier

Ik ben trots op de prestatie van Lies en de impact die ze heeft gehad op de deelnemers van haar eerste workshop. De feedback van Annelies laat zien dat Mindful Walk en Run een krachtig middel is om meer rust, energie en plezier te ervaren.

Ik nodig jullie van harte uit om zelf de kracht van Mindful Walk en Run te ontdekken. Neem een kijkje op onze website en ontdek de workshops en cursussen die Lies (en andere instructeurs) in jouw regio aanbiedt. Kies ervoor om jezelf meer rust en energie te gunnen en intenser te genieten van het moment.

Als je geïnspireerd bent door het verhaal van Annelies en je anderen graag lichamelijk en mentaal in beweging zet, overweeg dan om zelf een Mindful Walk en/of Mindful Run Instructeur te worden.

Neem dan eens een kijkje op de pagina van de Mindful Walk en Run Instructeursopleiding


25 mei 2023

Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

Ilse Desutter is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge en Knokke. In dit artikel stelt ze zichzelf voor. Lees je waarom zij instructeur is geworden, de ervaring van haarzelf en haar deelnemers en wat het haar brengt.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

9 mei 2023

Waarom coachen in de natuur?

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

8 mei 2023

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x