Het is zo eenvoudig: wandelen werkt

7 november 2023

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan?

Als coach is het je taak om de coachee te helpen inzicht te krijgen in oude (vaak niet helpende) patronen en belemmerende overtuigingen en zodoende zijn of haar doelen te bereiken en weer balans in het leven te krijgen.

Wandelcoaching is een methode waarbij de coaching-sessies in de buitenlucht, in de natuur plaats vinden.

Coaching in de natuur biedt een krachtige meerwaarde in vergelijking met coaching in een kantoor.

Hierbij een aantal voordelen op een rijtje.

1. Van hoofd naar lichaam

Allereerst heeft een natuurlijke omgeving een rustgevend effect. Het geluid van de wind, het ruisen van de bladeren en het getjilp van vogels helpt om te ontspannen en stress te verminderen. De natuurlijke omgeving zorgt er voor dat we onze zintuigen meer gebruiken. We zien, ruiken, horen en voelen verschillende prikkels om ons heen. Door deze prikkels te ervaren, worden we meer bewust van ons lichaam en onze omgeving. Piekerende gedachten verdwijnen naar de achtergrond. De aandacht gaat naar het huidige moment. 

wandelcoach Myriam Demas Mindful Run België

2. Relativeren

De grootsheid van de natuur helpt om te relativeren. Het helpt om te voelen dat we onderdeel zijn van iets groters en dit kan helpen om ons eigen leven, onze problemen in perspectief te plaatsen. Dit kan een gevoel van rust en ontspanning geven.

wandelen natuur

3. Aanmaak gelukshormonen

Het is wetenschappelijk bewezen dat beweging goed is voor onze mentale gezondheid. Het stimuleert de aanmaak van de 'gelukshormonen' endorfine en serotonine, waardoor we ons gelukkiger en meer ontspannen voelen. Daarnaast helpt wandelen ook bij het verlagen van de cortisol-spiegel (stresshormoon). De veranderende hormoonspiegels zorgen zo voor stressvermindering en het verhogen van ons geluksgevoel. 

4. Weinig oogcontact

Een ander voordeel van wandelcoaching is dat er minder oogcontact is, waardoor de coachee minder druk ervaart om te moeten spreken en zich makkelijker open stelt. Stiltes voelen niet of minder ongemakkelijk. Dit helpt om de coachee zich meer op zijn gemak te laten voelen en de communicatie tussen beiden makkelijker te laten verlopen. Het effect van de coaching is hierdoor effectiever.

5. Lichamelijke gezondheid

Naast de mentale voordelen, biedt wandelcoaching ook lichamelijke voordelen, die er niet zijn als je vanuit een kantoor coacht. Wandelen helpt namelijk om de bloedsomloop en ademhaling te verbeteren, de spieren te versterken en het immuunsysteem te versterken. Ook helpt wandelen in de buitenlucht om vitamine D op te nemen, wat essentieel is voor onze algehele gezondheid.wandelcoach Myriam Demas Mindful Run België

Effectievere coaching

Kortom, wandelcoaching biedt mentale en lichamelijke voordelen die niet mogelijk zijn bij coaching vanuit een kantoor. Doordat de coachee makkelijker bij zijn gevoel kan komen, is de coaching effectiever en worden de doelen sneller bereikt.

Wil je graag meer weten over wandelcoaching? Klik dan hier voor meer informatie.

Wil jij ook wandelcoach worden?

Via onderstaande link krijg je toegang tot een opname over de Wandelcoachopleiding. 

✔ Ik vertel je over de organisatie "Mindful Run"
✔ Je krijgt een duidelijk beeld wat wandelcoaching volgens de Mindful Run methodiek inhoudt
✔ Je ontdekt wat je kunt verwachten van de 3-daagse opleiding tot wandelcoach
✔ Je ontdek of de opleiding bij je past

Vraag de gratis opname aan en kijk hem op het moment dat het jou uitkomt.

Naar opname over Wandelcoachopleiding

Of lees meer over wandelcoaching en de opleiding via deze link:


31 oktober 2023

Maak kennis met Virginie Parent. Mindful Run & Mindful Walk Instructrice in Kortenberg, Everberg en Tervuren

Maak kennis met Virginie Parent, een enthousiaste Mindful Run & Mindful Walk instructeur die actief is in Kortenberg, Everberg en Tervuren. Ze is loopbaan- en veerkracht coach die een passie heeft voor mensen.

3 september 2023

Ontdek de voordelen van een Licentie bij Mindful Run België!

Wil je jouw passies voor mindfulness, lopen en/of wandelen combineren en anderen helpen naar minder stress en meer energie? Dan is de opleiding tot Mindful Run/Walk Instructeur bij Mindful Run iets voor jou! Door een licentie te nemen geniet je van vele voordelen. Hier staan ze op een rijtje.

28 juni 2023

Een eenvoudige oefening voor meer energie

Voel je je vaak vermoeid en uitgeput aan het eind van de dag? Ben je op zoek naar manieren om je energieniveau te verhogen? Deze eenvoudige oefening helpt je inzicht te krijgen in de energielekken. Deze oefening doe ik vaak met mijn coachees en het kan echt een verschil maken in hoe je je voelt.

21 juni 2023

Haal meer energie en verminder stress met de 5-weekse Mindful Run en Mindful Walk cursussen

Deelnemers aan Mindful Run en Mindful Walk cursussen geven de cursus gemiddeld een 9! De overgrote meerderheid geeft aan meer energie en minder stress te ervaren. Dit zijn indrukwekkende resultaten en benadrukt de effectiviteit van de Mindful Run methodiek.

23 oktober 2023

De Mindful Walk/Run ervaring: Stap voor Stap

Ik krijg heel vaak de vraag "Wat is dat eigenlijk, Mindful Run?" Ik leg het je graag uit in dit artikel. Stap voor stap neem ik je mee wat je kunt verwachten als je mee doet aan een Mindful Run of Mindful Walk.

26 augustus 2023

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo!

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur. 7 en 8 september in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo! Ademhalingstechnieken, beweging en mindfulness zijn samengevoegd tot een krachtige mix die niet alleen anderen begeleidt naar een bewustere en gezondere leven, maar ook jou, als instructeur, helpt om rust en balans te vinden.

28 juli 2023

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

29 juli 2023

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderde

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderd. Door een hardnekkige blessure heb ik mijn hardloopdoelen moeten bijstellen. Mijn doel was om een hele marathon te lopen. Echter raakte ik geblesseerd. Lees hier hoe deze ervaring mijn leven in positieve zin veranderd heeft.

25 juli 2023

Adem jij gezond? Doe de test!

Ademen is leven. Maar het is ook de sleutel tot vitaliteit en geluk. Het is echter verbazingwekkend hoe weinig aandacht we besteden aan dit essentiële proces voor onze gezondheid. Bij Mindful Run begrijpen we het belang van ademhaling. Onze cursussen zijn gericht op gezond ademen. Doe de test en kijk hoe gezond jouw ademhaling op dit moment is.

20 juli 2023

De kracht van de mantra: "Ik ben hier nu in dit"

Gisteren had ik een wandelcoachsessie met Sofie. Ik vroeg haar hoe het afgelopen week was gegaan. "Moeilijk" zei ze. Ze deelde haar ervaringen van de afgelopen week, waarin ze doktersonderzoeken moest ondergaan vanwege haar hoge bloeddruk.

1 juli 2023

Beweeg en stress verdwijnt

Waarschijnlijk ervaar je het zelf ook zo... op het moment dat je gestrest bent en je gaat dan wandelen of lopen, dan ontspan je en verdwijnt de stress (of wordt in elk geval minder). In deze blog ontdek je de kracht van bewegen op je mentale gezondheid.

11 juni 2023

Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

Ilse Desutter is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge en Knokke. In dit artikel stelt ze zichzelf voor. Lees je waarom zij instructeur is geworden, de ervaring van haarzelf en haar deelnemers en wat het haar brengt.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

19 mei 2023

Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

9 mei 2023

Waarom coachen in de natuur?

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

8 mei 2023

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x