Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

8 mei 2023

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

Wandelcoach

Wandelcoaching is een effectieve vorm van coaching waarbij wandelen wordt gebruikt als middel om het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling te ondersteunen. Gedurende wandelcoachsessies bespreken de coach en de coachee onderwerpen die relevant zijn voor de coachee. Het doel is om inzicht te krijgen in persoonlijke uitdagingen, gedrag en (oude) patronen en vervolgens stappen te zetten om deze te veranderen. 

Wandelcoaching volgens de Mindful Run Methode

Een wandelcoach is opgeleid om de coachee te begeleiden in dit proces en gebruikt tijdens de wandelcoachsessies oefeningen om de coachee te helpen bij het bereiken van zijn/haar doelen. Een wandelcoachtraject bestaat meestal uit 6 wandelsessies van 2 uur gedurende een periode van 6 tot 12 weken afhankelijk van de wensen en node van de coachee.

Mindful Walk Instructeur

Mindful Walk is een wandelprogramma dat mindfulness en ademhaling combineert met wandelen in de natuur. Het doel van Mindful Walk is om bewust te worden van je lichaam en geest terwijl je wandelt. Mindful Walk Instructeurs leiden groepswandelingen waarbij de deelnemers begeleid worden in verschillende ademhalings- en mindfulness-oefeningen tijdens het wandelen. Het programma richt zich op het verminderen van stress en het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid. 

Mindful Walk Instructeur Mindful Run België

De instructeurs van Mindful Walk België bieden losse Mindful Walk workshops aan (van 1 tot 1,5 uur) alsook 5-weekse Mindful Walk cursussen. In de cursus staat gedurende 5 lessen van 1,5 uur telkens een ander thema centraal. Klik hier om naar het overzicht te gaan van onze instructeurs.

Belangrijke verschillen

Een van de belangrijkste verschillen tussen wandelcoaching en Mindful Walk is de focus. Wandelcoaching is gericht op het bespreken van persoonlijke uitdagingen en het werken aan persoonlijke ontwikkeling terwijl Mindful Walk gericht is op mindfulness en het verminderen van stress.

Een ander verschil is de aanpak. Wandelcoaching is een één-op-één benadering waarbij de coach de coachee persoonlijk begeleidt. Mindful Walk is daarentegen een groepsbenadering waarbij de instructeur een groep deelnemers begeleidt in het toepassen van mindfulness-oefeningen tijdens het wandelen.

In het kort

In het kort, wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen met elk hun eigen doelen en aanpak. Of je nu persoonlijke uitdagingen wilt bespreken en werken aan persoonlijke ontwikkeling of mindfulness wilt toepassen om stress te verminderen, wandelen kan een effectieve manier zijn om je doelen te bereiken. Het is belangrijk om de benadering te kiezen die het beste bij je past en te werken met een opgeleide Wandelcoach of Mindful Walk Instructeur die je kan helpen bij het behalen van je doelen.

Klik hier als je geïnteresseerd bent in een opleiding tot Wandelcoach of een opleiding tot Mindful Run & Walk Instructeur

25 mei 2023

Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

Ilse Desutter is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge en Knokke. In dit artikel stelt ze zichzelf voor. Lees je waarom zij instructeur is geworden, de ervaring van haarzelf en haar deelnemers en wat het haar brengt.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

19 mei 2023

Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

9 mei 2023

Waarom coachen in de natuur?

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x