Maak kennis met Virginie Parent. Mindful Run & Mindful Walk Instructrice in Kortenberg, Everberg en Tervuren

31 oktober 2023

Mindful Run & Mindful Walk: Verbinding, Plezier en Bewustwording in de Natuur

Virginie Parent is een enthousiaste Mindful Run & Mindful Walk instructrice die actief is in Kortenberg, Everberg en Tervuren

Ze is loopbaan- en veerkracht coach met een passie voor mensen. Een bruggenbouwer, die met veel plezier verruimende inzichten deelt. Met haar coaching en yogalessen vergroot ze het zelfbewustzijn en zelfkennis en doet zo mensen in zelfleiderschap groeien. De focus doorheen al haar trajecten is dat mensen ontdekken hoe krachtig zachte mildheid is voor henzelf. 

Haar visie: “Jouw beweging draagt de verandering”.

In dit blog beantwoord ze 7 vragen. 

Virginie Parent Mindful Run Mindful Walk Kortenberg

Vraag 1: Kun je ons vertellen wie je bent?

"Nieuwsgierig naar wat het leven te bieden heeft, hou ik van uitdaging en afwisseling. Als loopbaan- en veerkrachtcoach sta ik heel verbindend in het leven. Ik ben een bruggenbouwer en word intens gelukkig wanneer ik verruimende inzichten kan bieden. Het is zó fijn om m’n talent als groeimotor in te zetten tijdens m’n coaching én yogalessen, zodat mensen díe versie van zichzelf ontdekken die hen doet bloeien en groeien."

Vraag 2: Wat betekent Mindful Run / Mindful Walk voor jou?

"Mindful Run / Mindful Walk is voor mij een mix van plezier, ontspanning én bewustwording van lichaam en geest. Het inzetten van de helende kracht van ademhaling. Het is pure verwennerij voor de geest. Mindful Run / Mindful Walk betekent voor mij opnieuw connecteren met de natuur rondom ons heen én onze eigen “natuur.” Door de waan van de dag verliezen we soms alle verbinding met ons lijf en worden we een wandelend hoofd. Mindful Run / Mindful Walk helpt om via de ademhaling een natuurlijke brug te maken tussen ons hart en ons hoofd.

 Virginie Parent Mindful Run Mindful Walk Kortenberg

Vraag 3: Wat wil je mensen graag brengen als instructeur?

"Ik wil mensen de sleutels aanreiken om prikkelvrije momenten in hun hoofd te creëren, zelfzorg toe te passen, die evenwicht en rust bevorderen. Zodat ze na de 5-weekse cursus zelf aan de slag kunnen met het installeren van nieuwe gewoontes, die zorgen voor meer zelfbewustzijn en mentale balans. Doordat we in de natuur op stap gaan, leren mensen terug hun zintuigen in te zetten en te genieten van het hier en nu. Het herontdekken van de kracht van stilte, is datgene wat ik mensen wil brengen."

 

Vraag 4: Wat is jouw favoriete Mindful Run / Mindful Walk-oefening?

"Ik heb verschillende favoriete oefeningen, zoals ademloos lopen, de zintuigenoefening en lopen of wandelen met de befaamde 'tape' op de mond. Deze oefeningen helpen deelnemers om volledig in het moment te zijn en bewust te worden van hun lichaam en ademhaling. Het wandelen of lopen met de befaamde “tape” op de mond, doet deelnemers altijd fronsen. Het is zo’n kantelpunt doorheen hun 5-weekse reis waarbij ze ontdekken welke deugdzame effecten de neusademhaling heeft. En het is gegarandeerd een oefening waarbij hilarische foto's horen."

Virginie Parent Mindful Run Mindful Walk Kortenberg

 

Vraag 5: Heb je weleens een blunder gemaakt als instructeur?

"Oh ja, zeker! Eén keer gaf ik aan de groep uitleg dat je idealiter tussen de 6 à 10 ademhalingen per uur neemt - dat moest dus per minuut zijn en niet per uur! Gelukkig konden we er allemaal om lachen."

 

Vraag 6: Wat is je leukste reactie van een cursist tot nu toe?

"Een cursist, Yves R., zei eens: 'Wow, ik was helemaal in het moment.' Dat is precies wat ik hoop te bereiken, mensen in het hier en nu brengen en ze laten genieten van de ervaring. Een andere deelneemster vond ook dat ik aan de promotekst diende toe te voegen dat je ook je lachspieren weer leert trainen. En zo’n reactie deed mij op mijn beurt dan weer uitgebreid glimlachen." Virginie Parent Mindful Run Mindful Walk Kortenberg

Vraag 7: Heb je nog een leuke tip voor de lezers?

"Natuurlijk! Neem even de tijd voor jezelf. Ga makkelijk zitten, leg je handen in je schoot, sluit je ogen en adem via de neus diep in en lang uit. Doe dit 3 keer na elkaar en voel wat het met je doet. Het kan je helpen om even te ontspannen en te focussen op het moment. Weet dat telkens je jouw uitademhaling langer maakt als je inademing, jouw brein het signaal krijgt dat het even mag rusten. Dus heb je een instant “zen” moment nodig, doe dan deze ademhalingsoefening."

Deelnemen aan Mindful Run of Mindful Walk?

Wil je graag deelnemen aan een Mindful Run / Mindful Walk-sessie in Kortenberg, Everberg of Tervuren onder begeleiding van Virginie Parent? 

Neem dan zeker een kijkje op haar persoonlijke pagina voor meer informatie en om je in te schrijven. 

Verbind met jezelf, geniet van de natuur en laat je geest ontspannen tijdens deze unieke ervaring.


Interesse om zelf Mindful Run en/of Mindful Walk Instructeur te worden?

Mocht je na het lezen van de enthousiaste verhalen van Virginie geïnteresseerd zijn om eventueel zelf ook Mindful Run en/of Mindful Walk instructeur te worden?
Neem dan eens een kijkje op deze pagina:


7 november 2023

Het is zo eenvoudig: wandelen werkt

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet dat ook. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel beschrijf ik de kracht van de natuur tijdens wandelcoaching in vergelijking met coaching vanuit een kantoor.

3 september 2023

Ontdek de voordelen van een Licentie bij Mindful Run België!

Wil je jouw passies voor mindfulness, lopen en/of wandelen combineren en anderen helpen naar minder stress en meer energie? Dan is de opleiding tot Mindful Run/Walk Instructeur bij Mindful Run iets voor jou! Door een licentie te nemen geniet je van vele voordelen. Hier staan ze op een rijtje.

28 juni 2023

Een eenvoudige oefening voor meer energie

Voel je je vaak vermoeid en uitgeput aan het eind van de dag? Ben je op zoek naar manieren om je energieniveau te verhogen? Deze eenvoudige oefening helpt je inzicht te krijgen in de energielekken. Deze oefening doe ik vaak met mijn coachees en het kan echt een verschil maken in hoe je je voelt.

21 juni 2023

Haal meer energie en verminder stress met de 5-weekse Mindful Run en Mindful Walk cursussen

Deelnemers aan Mindful Run en Mindful Walk cursussen geven de cursus gemiddeld een 9! De overgrote meerderheid geeft aan meer energie en minder stress te ervaren. Dit zijn indrukwekkende resultaten en benadrukt de effectiviteit van de Mindful Run methodiek.

23 oktober 2023

De Mindful Walk/Run ervaring: Stap voor Stap

Ik krijg heel vaak de vraag "Wat is dat eigenlijk, Mindful Run?" Ik leg het je graag uit in dit artikel. Stap voor stap neem ik je mee wat je kunt verwachten als je mee doet aan een Mindful Run of Mindful Walk.

26 augustus 2023

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo!

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur. 7 en 8 september in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo! Ademhalingstechnieken, beweging en mindfulness zijn samengevoegd tot een krachtige mix die niet alleen anderen begeleidt naar een bewustere en gezondere leven, maar ook jou, als instructeur, helpt om rust en balans te vinden.

28 juli 2023

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

29 juli 2023

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderde

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderd. Door een hardnekkige blessure heb ik mijn hardloopdoelen moeten bijstellen. Mijn doel was om een hele marathon te lopen. Echter raakte ik geblesseerd. Lees hier hoe deze ervaring mijn leven in positieve zin veranderd heeft.

25 juli 2023

Adem jij gezond? Doe de test!

Ademen is leven. Maar het is ook de sleutel tot vitaliteit en geluk. Het is echter verbazingwekkend hoe weinig aandacht we besteden aan dit essentiële proces voor onze gezondheid. Bij Mindful Run begrijpen we het belang van ademhaling. Onze cursussen zijn gericht op gezond ademen. Doe de test en kijk hoe gezond jouw ademhaling op dit moment is.

20 juli 2023

De kracht van de mantra: "Ik ben hier nu in dit"

Gisteren had ik een wandelcoachsessie met Sofie. Ik vroeg haar hoe het afgelopen week was gegaan. "Moeilijk" zei ze. Ze deelde haar ervaringen van de afgelopen week, waarin ze doktersonderzoeken moest ondergaan vanwege haar hoge bloeddruk.

1 juli 2023

Beweeg en stress verdwijnt

Waarschijnlijk ervaar je het zelf ook zo... op het moment dat je gestrest bent en je gaat dan wandelen of lopen, dan ontspan je en verdwijnt de stress (of wordt in elk geval minder). In deze blog ontdek je de kracht van bewegen op je mentale gezondheid.

11 juni 2023

Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

Ilse Desutter is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge en Knokke. In dit artikel stelt ze zichzelf voor. Lees je waarom zij instructeur is geworden, de ervaring van haarzelf en haar deelnemers en wat het haar brengt.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

19 mei 2023

Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

9 mei 2023

Waarom coachen in de natuur?

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

8 mei 2023

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x