Silent Walk en Run

Wat is genieten tijdens het wandelen of lopen? 

De meesten mensen kennen dit niet.
Wat is nu Mindfulness en kunnen we dit toepassen tijdens het bewegen? Dit is nieuw in de sportwereld. En toch doen veel mensen en sporters dit. Bewust of soms zelfs onbewust.

Ga eens op zoek naar wat jou triggert tijdens het lopen, fietsen of wandelen.
Wat zorgt ervoor dat je blijft sporten, dat je je hoofd echt kan leegmaken, dat je tot rust komt, hier en nu! Het antwoord was te vinden tijdens onze jaarlijkse Silent Run en Walk.

Zondag 16 december 10 uur

Dit keer hebben 6 instructeurs van Vlaams Brabant de koppen bij elkaar gestoken om weer iets leuks te brengen. In samenwerking met stad Leuven en meer bepaald visitLeuven.be, heeft onze activiteit in een schitterende omgeving plaatsgevonden, namelijk Abdij van Park te Heverlee.

Na een aarzelende inschrijvingsronde een maandje geleden, kunnen we toch wel fier melden dat met 38 deelnemers zondag aanwezig waren. Een succes! Dertien wandelaars en nog eens een 25 tal lustige joggers.

De nacht van 15 op 16 december was een koude donkere maar vooral natte nacht. 
Op zondagmorgen zag het er stralend wit uit, er lag een sneeuwtapijtje!
I-DE-AAL. 
Mooier en idyllischer kon het niet zijn voor een Silent Run

Wat mochten de deelnemers nu verwachten? Na een kort uitleg van wat Mindful Run is en wat ze mogen verwachten - lees verrassingen en vooral stilte - zijn de 3 groepjes vertrokken.
Elk in een andere richting en elk met een ander doel: GENIETEN, in de natuur en in stilte.

Dit laatste bleek echter moeilijk: de sneeuw onder onze voeten zorgde ervoor dat elke stap hoorbaar was. Dit neemt niet weg dat we onderweg onze zintuigen laten genieten van :

  • Een proefsessie met gezonde dessertjes en cupcakes gemaakt door instructeur Annemie (een mooie manier van haar om ons kennis te laten maken met de producten van haar bedrijf Bake Up)
  • Een doe-sessie waar we klappen uitdeelden aan elkaar, alles onder de deskundige begeleiding van Ronald van Primal Personal Coaching
  • Een blinde sessie waar we om de beurt de rol van blinde en begeleider uitoefenden
  • Een luister sessie: 2 schitterende liedjes van topmuzikant Yuri (en nee, helaas konden we niet meezingen)
   Ruiken is tijdens een wintersessie wat lastiger, maar toch heb ik deelnemers zien lopen/wandelen die de juiste ademhalingstechniek gebruikten. Fantastisch!
  • Bij aankomst nog een extra verrassing, mijn lieve vriendin en 2 zoontjes die soep, gemaakt door mijn vader, voorzien hadden. Een traktatie die iedereen enorm waardeerde.
Hier de LINK naar enkele sfeerbeelden

Bedankt aan alle aanwezigen, voor jullie opkomst, deelname en sponsering voor het project Thinkpink in het kader van de warmste week.
Met een opbrengst van rond de 380 euro mogen we zeker tevreden zijn.

Tot de volgende actie van Mindful Run


25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x