Maak kennis met Ilse Desutter. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Brugge, Knokke en omgeving.

11 juni 2023

Hallo, ik ben Ilse Desutter.

Geboren aan zee en woonachtig in Brugge. Graag deel ik mijn ervaring, zowel als cursist als Mindful Run instructeur. 

Ervaring als deelneemster aan Mindful Run cursus

Als nuchtere West-Vlaming heb ik eerst met een kritische blik deelgenomen aan de 5-weekse Mindful Run cursus bij mijn collega-instructeur Hilde.

Ik had niet veel zin in zweverig gedoe en mij moeten ze ook geen lucht verkopen. Ik wou graag mijn looptechniek bijschaven zonder teveel prestatiedruk. Meer en meer geraakte ik overtuigd van het totaalpakket van de cursussen Mindful Run en Mindful Walk. Want het is zoveel meer dan lopen of wandelen!

Ilse Desutter Mindful Walk Mindful Run Brugge

Het is moeilijk te omschrijven, het is een ervaringscursus en dat beleeft iedereen anders. Noem het een personal body & mind experience, dit klinkt ook nog fancy!


Ervaring als Mindful Run en Mindful Walk instructeur

Ik organiseer de Mindful Run en Mindful Walk cursussen ‘s avonds of in het weekend naast mijn gewone, drukke job. En niet omdat het móet, maar omdat ik het wíl en er energie van krijg! 

Het doet wat met een mens als je de deelnemers naar huis ziet gaan met een rugzak vol leerzame tools en een big smile op hun gezicht. En dat kan je niet faken.

Ilse Desutter Mindful Walk Mindful Run Brugge

Wat zeggen deelnemers?

“Zalig om in de buitenlucht bewuster te worden van je ademhaling, je wandelen, je zijn. Zeker met Ilse, een no-nonsense dame die de sessie begeleidt met respect voor je eigenheid.”

Kathelijne


“Het was een leuke, ontspannende en zelfs bij momenten grappige activiteit. In de buitenlucht actief bezig zijn, deed deugd en zorgde voor een frisse neus waardoor de hoofdpijn waar ik mee startte weg was na de sessie”

Gudrun

“Ideaal voor iemand die iets zoekt wat snel werkt. Zeer laagdrempelig voor jong en heel oud en die niet zweverig is.”

Geert


Wat leer je allemaal in de cursus en maakte mij ook zo enthousiast?

  • Voelen en luisteren naar je lichaam. Het hoofd zegt vaak iets anders hoor. Voortdoen, niet zeveren en niet teveel tralala. In onze prestatiemaatschappij is een klein beetje meer voelen en luisteren naar je lichaam geen overbodige luxe.
  • Plots beseffen dat ik al jarenlang verkeerd ademhaal. En hierdoor meer last heb van hooikoorts en sukkel met lange afstanden te lopen. Door een gezonde ademhaling heb je ook minder last van stress.
  • Stresskip, twijfelaar, piekeraar, bezorgde moeder, …. vul verder in naar keuze. In het programma leer je Mindfulness technieken om je gedachten makkelijker los te laten. Tips die je dagelijks kan toepassen.
  • Lopen om te genieten en niet langer elke 2 min naar die sporthorloge kijken, kilometers tellen, snelheid meten, hoe ver is het nog? Minder kans op blessures door een betere looptechniek.
  • Je komt nog eens buiten en leert gelijkgezinde mensen kennen. Mindful Run/Walk organiseer ik aan zee of in een natuurdomein. Buitensporten heeft tal van voordelen en verhoogt je weerstand tegen verkoudheden. Ook in de winter kan je deelnemen met handschoenen en muts. Het doet nog zoveel deugd en je beleeft de seizoenen intenser. (De gedachte dat de warme kachel of douche thuis op mij wacht helpt ook).
  • We testen je focus en trainen je aandachtsspier. Je wordt uitgedaagd en dan zie je leuke en verrassende dingen gebeuren. En je bruist (terug) van creatieve ideeën.
  • Loslaten en niet alles te serieus nemen. Rule n°6 in het programma is dan ook Don’t take yourself so damnn seriously. Bepaalde dingen loslaten is voor iedereen anders en wat voor de ene banaal is, is voor de ander heftig. Via het programma leer je dit op eigen tempo doen. Ik sta 100% achter het programma, toch is voor mij de coming out als Mindful Run/Walk instructeur koudwatervrees geweest. Ooh jezus, moet die foto van mij echt op social media komen?
  • Een schop onder mijn kont om NU te genieten en niet straks, als ik meer tijd heb, wanneer de strijk is gedaan, verlof heb, mijn mailbox leeg is, .. (schrap naar keuze of vul verder aan).

Ilse Desutter Mindful Run Mindful Walk instructeur Brugge Knokke

Is Mindful Run / Mindful Walk iets voor jou? 

Ik denk het wel, maar ik kan dit niet voor jou beslissen. Het is een leerrijke ervaring en zeker geen verloren tijd. Tijd voor jezelf is trouwens nooit verloren tijd. Het fijne is dat niets moet en alles mag

Je doet het op jouw tempo en via bewustwording van je lichaam en geest ontdek je wat voor jouw werkt. Ik beloof je alvast een goeie nachtrust, een leuke tijd, betere sportprestaties, een portie gezonde lucht en nog wat verbrande calorieën.


Ga je mee?

Wil je meer weten over het aanbod Mindful Walk en Mindful Run dat Ilse heeft in Brugge en Knokke?
Volg dan onderstaande link.


Interesse om Mindful Run of Mindful Walk Instructeur te worden?

Myriam vertelt je er alles over in dit gratis webinar.

Of rechtstreeks naar de pagina over de opleiding om instructeur te worden.

Naar pagina "Word Mindful Run & Walk Instructeur"


19 juni 2024

Vijf voordelen van wandelcoachen

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet het. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel de krachtige meerwaarde van wandelcoaching in vergelijking met coaching in een kantoor.

14 juni 2024

Wat zegt dat over jou?

Als wandelcoach stel ik regelmatig de vraag: "Wat zegt dat over jou?". Deze eenvoudige vraag kan namelijk diepgaande inzichten opleveren en helpt de coachee om tot de kern van zijn/haar gevoelens, gedachten en gedragingen te komen.

7 november 2023

Het is zo eenvoudig: wandelen werkt

Iedereen weet het: wandelen doet goed. Het ontspant, het kan leiden tot nieuwe inzichten en je krijgt er (weer) energie van. Jij weet dat ook. Durf je ook met je coachee naar buiten te gaan? In dit artikel beschrijf ik de kracht van de natuur tijdens wandelcoaching in vergelijking met coaching vanuit een kantoor.

31 oktober 2023

Maak kennis met Virginie Parent. Mindful Run & Mindful Walk Instructrice in Kortenberg, Everberg en Tervuren

Maak kennis met Virginie Parent, een enthousiaste Mindful Run & Mindful Walk instructeur die actief is in Kortenberg, Everberg en Tervuren. Ze is loopbaan- en veerkracht coach die een passie heeft voor mensen.

3 september 2023

Ontdek de voordelen van een Licentie bij Mindful Run België!

Wil je jouw passies voor mindfulness, lopen en/of wandelen combineren en anderen helpen naar minder stress en meer energie? Dan is de opleiding tot Mindful Run/Walk Instructeur bij Mindful Run iets voor jou! Door een licentie te nemen geniet je van vele voordelen. Hier staan ze op een rijtje.

28 juni 2023

Een eenvoudige oefening voor meer energie

Voel je je vaak vermoeid en uitgeput aan het eind van de dag? Ben je op zoek naar manieren om je energieniveau te verhogen? Deze eenvoudige oefening helpt je inzicht te krijgen in de energielekken. Deze oefening doe ik vaak met mijn coachees en het kan echt een verschil maken in hoe je je voelt.

21 juni 2023

Haal meer energie en verminder stress met de 5-weekse Mindful Run en Mindful Walk cursussen

Deelnemers aan Mindful Run en Mindful Walk cursussen geven de cursus gemiddeld een 9! De overgrote meerderheid geeft aan meer energie en minder stress te ervaren. Dit zijn indrukwekkende resultaten en benadrukt de effectiviteit van de Mindful Run methodiek.

23 oktober 2023

De Mindful Walk/Run ervaring: Stap voor Stap

Ik krijg heel vaak de vraag "Wat is dat eigenlijk, Mindful Run?" Ik leg het je graag uit in dit artikel. Stap voor stap neem ik je mee wat je kunt verwachten als je mee doet aan een Mindful Run of Mindful Walk.

26 augustus 2023

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo!

Ontdek de kracht van Mindful Run en Mindful Walk en word een gecertificeerde Instructeur. 7 en 8 september in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo! Ademhalingstechnieken, beweging en mindfulness zijn samengevoegd tot een krachtige mix die niet alleen anderen begeleidt naar een bewustere en gezondere leven, maar ook jou, als instructeur, helpt om rust en balans te vinden.

28 juli 2023

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

Maak kennis met Els Vandebroeck. Mindful Walk Instructeur in Rupelstreek

29 juli 2023

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderde

Hoe een blessure mijn leven in positieve zin veranderd. Door een hardnekkige blessure heb ik mijn hardloopdoelen moeten bijstellen. Mijn doel was om een hele marathon te lopen. Echter raakte ik geblesseerd. Lees hier hoe deze ervaring mijn leven in positieve zin veranderd heeft.

25 juli 2023

Adem jij gezond? Doe de test!

Ademen is leven. Maar het is ook de sleutel tot vitaliteit en geluk. Het is echter verbazingwekkend hoe weinig aandacht we besteden aan dit essentiële proces voor onze gezondheid. Bij Mindful Run begrijpen we het belang van ademhaling. Onze cursussen zijn gericht op gezond ademen. Doe de test en kijk hoe gezond jouw ademhaling op dit moment is.

20 juli 2023

De kracht van de mantra: "Ik ben hier nu in dit"

Gisteren had ik een wandelcoachsessie met Sofie. Ik vroeg haar hoe het afgelopen week was gegaan. "Moeilijk" zei ze. Ze deelde haar ervaringen van de afgelopen week, waarin ze doktersonderzoeken moest ondergaan vanwege haar hoge bloeddruk.

1 juli 2023

Beweeg en stress verdwijnt

Waarschijnlijk ervaar je het zelf ook zo... op het moment dat je gestrest bent en je gaat dan wandelen of lopen, dan ontspan je en verdwijnt de stress (of wordt in elk geval minder). In deze blog ontdek je de kracht van bewegen op je mentale gezondheid.

22 mei 2023

Maak kennis met Sofie Bevernage. Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise.

Sofie Bevernage is Mindful Walk en Mindful Run Instructeur in Meise. In dit artikel stelt ze zichzelf aan u voor.

19 mei 2023

Ervaar de kracht van Mindful Walk en Run: de eerste ervaringen van instructrice Lies Van Nuland

16 mei 2023

Gezond ademen - verbeter je ademhaling in 3 eenvoudige stappen

Gezond ademen heeft een heleboel voordelen. En in 3 eenvoudige stappen kun je al leren om je ademhaling te verbeteren. Omdat je ademhaling invloed heeft op je hele lichaam, kunnen er allerlei vage en zichtbare klachten ontstaan als je verkeerd ademhaalt, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen, tandbederf en slechte adem.

12 mei 2023

FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024!

Groot nieuws! FERM en Mindful Run België slaan opnieuw de handen in elkaar voor 2024. Na het overweldigende succes van dit jaar, met vele Mindful Run en Mindful Walk workshops, konden we niet anders dan onze krachten weer bundelen.

11 mei 2023

De 5 mythes van mindfulness

Mindfulness. Je bent een believer of je denkt "dat is niks voor mij'. Tegenwoordig hebben veel mensen de voordelen ontdekt voor hun gezondheid. Ik ben daar één van. En ja, ik was ook iemand die zei: "dat is niets voor mij!" Zonder te weten wat het écht was. In deze blog de 5 meest voorkomende mythes op een rij.

8 mei 2023

Wat is het verschil tussen een Wandelcoach en een Mindful Walk Instructeur?

Wandelcoaching en Mindful Walk zijn twee verschillende benaderingen van wandelen die steeds populairder worden. Hoewel ze beiden gebruik maken van wandelen als middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zijn er duidelijke verschillen tussen deze twee benaderingen.

25 maart 2023

Adem gezond en leef langer

Adem gezond en je leeft langer! Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden. Zo ook ons hart en onze longen. Twee vitale organen die continu geheel automatisch werken. En waar je je waarschijnlijk niet bewust van bent. In dit artikel lees je wat jouw levensduur kan beïnvloeden.

7 Redenen en 7 tips om te bewegen

Dit artikel gaat over het belang van bewegen, het geeft een aantal feiten op een rij en enkele eenvoudige tips om elke dag meer te bewegen. En hoe Mindful Run/Walk hierbij kan helpen.

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen!

Geniet je van het wandelen, ben je op zoek naar rust, en wil je wel wat meer ondersteuning met een groep gelijkgestemden, dan is een cursus Mindful Walk de oplossing voor je!

3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Auteur: Severine

Silent Walk en Run

16 december 2018

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x